Klaus Iohannis a anunțat dacă va reintroduce starea de urgență

Liderul de la Cotroceni avertizează populația că pandemia de coronavirus este departe de a se încheia.

0

Președintele României a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre criza provocată de pandemia de coronavirus. Șeful statului s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și a anunțat că reintroducerea stării de urgenţă este exclusă.

„Strategia e clară: vom reacționa local și regional. Nu e nevoie să închidem toată țara. S-a introdus de către specialiști acea scală care ne spune dacă e cazul să se ia anumite măsuri. Aceste restricții se bazează pe o evaluare a specialiștilor care ține cont de gradul de infectare din localitatea respectivă. Avem în continuare situații foarte diferite în diferite localități. Avem orașe și comune unde aproape că nu există bolnavi și atunci e foarte bine să se acționeze local, țintit”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, șeful statului a mărturisit că alegerile parlamentare nu vor fi amânate și se vor desfășura pe 6 decembrie.

„O democrație nu funcționează fără alegeri. Am spus aceste lucruri și înainte de alegerile locale și am pledat pentru organizarea lor. Am văzut cu toții că a funcționat rezonabil de bine, nu au fost incidente epidemiologice. Însă, este clar că dacă numărul de cazuri crește, campania electorală se va desfășura în condiții mai speciale decât la alegerile locale. Însă alegerile trebuie să aibă loc, nu putem să continuăm fără un Parlament cu puteri depline. Acest Parlament este unul care expiră pe 20 decembrie, așa scrie în Constituție. După care, chiar dacă ar rămâne, nu mai are puteri depline, nu mai poate să dea legi organice”, a spus Klaus Iohannis.

Facebook Comments