Coronavirusul se poate transmite și pe calea aerului

Pandemia de coronavirus este departe de a se încheia. Specialiști în sănătate au descoperit că virusul ucigaș din China se poate transmite și pe calea aerului.

0

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a făcut mai multe teste și au observat că virusul se poate transmite și prin aer. O schimbare majoră care va aduce noi măsuri în privința protecției.
„Anumite infecţii pot fi transmise printr-o expunere la virusul prezent în micile picături şi particule care pot să rămână suspendate în aer timp de minute sau de ore. Aceste virusuri pot fi capabile să îi infecteze pe oamenii care se află la o distanţă mai mare de 2 metri în raport cu persoana infectată sau după plecarea din zonă a acelei persoane”, avertizează specialiştii americani.

Rujeola, varicela şi tuberculoza sunt boli care pot fi transmise pe calea aerului.

Potrivit experţilor de la CDC, picăturile respiratorii de diverse mărimi expulzate în proximitatea unei persoane infectate, atunci când aceasta tuşeşte, strănută, cântă, vorbeşte şi respiră, rămân principala cale de contaminare.

Conform CDC, precauţiile care trebuie luate rămân neschimbate: distanţare fizică, purtarea măştii sanitare, spălatul mâinilor, evitarea spaţiilor închise aglomerate şi izolarea persoanelor bolnave.

Facebook Comments