Deputatul USR aruncă pisica moartă în bătătura lui Săuleanu şi Păunică
Linişte, falsează Prîsnel!

0
Claudiu Prîsnel

Pe principiul „cea mai bună apărare este atacul“, ieri, preşedintele USR Dolj, deputatul Adrian Prîsnel, a postat o lungă listă de concluzii pe care le-a tras în urma desfăşurării alegerilor locale din week-end-ul trecut. Analiza deputatului se vrea una sinceră şi directă, deoarece, spune el, „de fiecare dată când am vorbit public despre USR, am făcut-o curajos, fără ocolișuri, și așa o voi face și acum (…)“. „(…) rezultatul alegerilor locale, cu foarte puține excepții, este mediocru spre slab. Mă uit la rezultatele USRPLUS din Craiova, din Dolj și din țară și nu sunt deloc mulțumit – nici de local, nici de național“, continuă Prîsnel în preambulul postării, lămurind din capul locului care este poziţia sa în ceea ce priveşte „performanţele“ filialei pe care o conduce.

Linişte, grăieşte Prîsnel

Dacă în ceea ce priveşte analiza sa la nivel central ne abţinem a o comenta, concluziile sale cu privire la Dolj şi Craiova merită a fi luate în discuţie, cu atât mai mult cu cât concluzia sa, enunţată puţin mai sus, este o realitate indubitabilă.

„5. Partea pozitivă la nivel local este că avem posibilitatea de a forma o majoritate cumva naturală cu PLUS și PNL (14), comparativ cu PSD și PER (13), iar de aici, cu înțelepciune putem mișca lucruri în Craiova, dar câștigul acesta nu se datorează deciziilor luate în alianță ci a venit mai degrabă în pofida lor. Pentru a nu ne îmbăta cu propria propagandă, anumite lucruri trebuie spuse, clar, răspicat și asumat.

6. Am greșit că nu am făcut la Craiova alianță USRPLUSPNL. 

7. Am fi fost acum în scenariul în care Olguța nu era primar, iar majoritatea USR PLUS PNL era mai solidă. 

8. Personal, am vorbit foarte mult timp despre necesitatea alianței anti PSD, era evidentă, mi-am dorit-o cu îndârjire și m-am bătut pentru a-mi convinge colegii din USR și partenerii de alianță să facem acest pas. 

9. În USR Dolj am reușit: 90% dintre colegii mei și-au dorit un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova. 

10. Craiovenii erau deja convinși de ani buni. Din sondajul USR reiese că 3 din 4 craioveni au vrut un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova. 

11. Și totuși, alianța anti-Olguța USRPLUSPNL nu a putut avea loc, pentru că deciziile în alianță se iau statutar prin consens. Conducerea PLUS nu a vrut.

Nu putem merge mai departe măturând sub preș, fără să învațăm din greșeli. 

13. Așa nu ne salvăm nici pe noi, darămite România. 

14. Nu am o problemă personală nici cu președintele PLUS Dolj, nici cu Lucian Săuleanu. Nu suntem prieteni, nu-i percep ca dușmani – dar greșeala aceasta le aparține în totalitate și trebuie să și-o asume. 

15. Persistența lor într-un scenariu care s-a dovedit contrafactual și nociv pentru comunitate ar trebui să fie un semnal atât pentru ei, cât și pentru ceilalți colegi din PLUS.“, sunt primele afirmaţii ale deputatului cu privire la situaţia de la Craiova. Este absolut real faptul că Prisnel şi-a dorit un candidat comun la Craiova şi că acest lucru nu s-a realizat din cauza încăpăţânării cuplului Păunică-Săuleanu. Ceea ce nu spune deputatul este faptul că el îşi dorea acest lucru, alianţa, nu neapărat pentru câştigarea localelor sau nu numai pentru acest lucru, ci şi pentru conservarea poziţiei sale în interiorul struţo-cămilei care este USR-PLUS Dolj şi, implicit, accederea sa pe un loc eligibil pe listele alianţei la parlamentarele din acest an. Între USR Dolj şi PLUS Dolj ura este mare şi reciprocă, goana după ciolanul de parlamentar fiind una reală şi cât se poate de palpabilă. Prisnel îşi mai doreşte un mandat, chiar dacă în cei patru ani pe care i-a petrecut în Parlament nu a strălucit în vreun fel. În acelaşi timp, şi Săuleau, şi Păunică, visează la acelaşi lucru în ciuda faptului că PLUS Dolj este mai degrabă o himeră decât o formaţiune politică bine închegată. În aceste condiţii, cu trei „elefanţi“ pe o pânză subţire de păianjen, adică doar prezumtiv două locuri eligibile în Parlament, bătăliile interne se anunţă „sângeroase“ şi pline de imprevizibil.

Prisnel, cauza eşecului de la Consiliul Judeţean

Interesant este că, în întreaga sa postare, deputatul Prisnel nu aminteşte nimic despre dezastrul de la Consiliul Judeţean, acolo unde alianţa nu a reuşit să treacă de pragul electoral. Nu o face pentru că este direct responsabil de acest lucru. Totala sa neimplicare în structurarea USR la nivelul judeţului Dolj, lipsa sa de viziune cu privire la identificarea de lideri locali şi înfiinţarea de organizaţii în toate localităţile judeţului reprezintă principala cauză a eşecului de proporţii epice de la judeţ. Din orice punct de vedere am privi lucrurile, să nu fii capabil să ai candidaţi decât în mai puțin de o treime dintre localităţi, după ce patru ani de zile ai fost deputat de Dolj şi preşedinte de filială judeţeană, denotă fie impotenţă administrativă, fie rea voinţă. Sau ambele…

Pentru USR-PLUS Dolj urmează luni agitate. Războiul intern între cei trei lideri abia a început, sunt de aşteptat noi bătălii în perioada următoare. Din păcate pentru el, Prîsnel este un lider slab şi contestat chiar în propria-i ogradă, acolo unde nu puţini sunt cei care îi impută lipsa de viziune şi implicare în ultimii patru ani. În aceste condiţii, se contureză deja aripa câştigătoare şi probabilitatea ca clupul Săuleanu-Păunică să prindă cele două locuri eligibile creşte de la zi la zi. Rămâne de văzut dacă Prîsnel are vreun as în mânecă!

Facebook Comments