S-au semnat contractele pentru ultimele tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti

Cu o întârziere de aproape doi ani faţă de loturile 1 şi 2, conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat miercuri, 16 septembrie, contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 ale drumului expres Craiova -

0

Prezent la evenimentul care a avut loc la Piteşti, premierul Ludovic Orban a declarat că „este un moment extrem de important în dezvoltarea infrastructurii de transport a României“. „Odată cu decizia Ford de a investi în România, Grupul Ford a purtat negocieri cu Guvernul României şi în cadrul unui memorandum pe care l-am discutat, printre punctele înscrise a fost trecut acest obiectiv de investiţii. (…) Ministrul Transporturilor eram eu şi sunt şi semnatar al acelui memorandum. Imediat ne-am apucat de lucru, am realizat studiul de fezabilitate, am aprobat documentaţia tehnico-economică (…) în 2008. Din păcate, în 2008 a trebuit să părăsim guvernarea şi iată că suntem în anul 2020 şi abia în anul 2020 reuşim să semnăm contractele de proiectare şi construcţie pe toate cele patru tronsoane ale drumului expres“, a declarat Orban.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a subliniat importanţa noii investiţii, care vine în completarea celor două loturi aflate deja în execuţie. „Drumul expres Craiova – Piteşti este o conexiune importantă, care va da coerenţă reţelei de infrastructură rutieră din România (…). Faptul că astăzi semnăm contractele pentru cele două loturi, pentru cei aproximativ 63 de kilometri, şi închidem practic acest obiectiv reprezintă o realizare“, a spus Bode.

Valoarea contractului pentru Tronsonul 3, între localităţile Slatina şi Coloneşti, este de 670.717.330,94 lei, fără TVA. Traseul are o lungime de 31,75 km, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Valoarea contractului pentru Tronson 4, care începe la Sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localităţile Albota şi Costeşti, ocoleşte pe la Sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti la km 121+185, este de 617.080.915,60 lei, fara TVA. Traseul are o lungime de 31,88 km.

Durata contractelor este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

Facebook Comments