S-a decis: 10 şcoli din judeţul Dolj încep anul sub scenariul roşu

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a publicat joi hotărârea prin care se aprobă scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţ pentru anul şcolar 2020 – 2021. Astfel, conform situaţiei centralizate, 152 de unităţi de învăţământ vor începe sub scenariul verde, 55 încep sub scenariul galben, iar 10 încep sub scenariul roşu.

Iată cum arată situaţia la nivelul judeţului şi sub ce scenariu va începe fiecare unitate de învăţământ:

Cele trei scenarii după care se vor desfăşura cursurile sunt următoarele:

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

În scenariul 3, sau scenariul roșu, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Facebook Comments