SCM Rm. Vâlcea, Cupa şi Supercupa!

SCM Rm. Vâlcea a câştigat două trofee dintr-o lovitură, după ce, duminică, 6 septembrie, a învins CSM Bucureşti cu 22-19 în finala mare a Turneului Final Four din cadrul Cupei României 2019-2010. Echipa vâlceană a intrat şi în posesia Supercupei României.

0

Cu o Marta Batinovic senzaţională în poartă şi cu un foarte bun joc al pivotului Aardahl, în ciuda celor două eliminări, vâlcencele antrenate de Florentin Pera au încheiat prima repriză la o diferenţă substanţială de goluri (scor 15-7).
Deputul celei de-a două reprize a aparţinut CSM Bucureşti care a recuperat din handicap, până în minutil 46 când Marta Lopez şi-a descătuşat echipa cu o reuşită pentru 18-15, iar de acolo vâlcencele s-au remontat. Minevskaja s-a achitat bine de sarcini după cea de-a treia descalificare a lui Aardahl în apărare, dar finalul i-a aparţinut tot portarului Marta Batinovic.
CSM Bucureşti a avut în ultimele 10 minute patru ocazii să se apropie la un gol de adversară, dar muntenegreanca Batinovic a apărat trei aruncări. În minutul 59, antrenorului Florentin Pera i s-a făcut din nou rău, dar, din fericire, şi-a revenit. Jocul a fost dus cu bine la capăt, iar SCM a putut să se bucure din plin de câştigarea celor două trofee. Pentru ambele echipe urmează acum provocările din Liga Campionilor, care debutează peste o săptămână.

SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti 22-19 (15-7)

Glibko 5, Lopez 4, Liscevic 3, Aardahl 3, Fernandez 2, Nikolic 2, Elghaoui 1, Minevskaja 1, Florică 1 / Neagu 7, Omoregie 4, Pintea 2, Lazovic 2, Martin 2, Barbosa 1, Klikovac 1.
Gloria Buzău a terminat pe locul 3 în cadrul turneului Final Four, după ce a învins Rapid cu scorul de 22-17 în cadrul finalei mici.

Primarul Mircia Gutău va premia echipa, în cadrul unui eveniment cu focuri de artificii

Aproximativ 25 de suporteri ai echipei SCM Rm. Vâlcea au venit la Bucureşti pentru a-şi susţine echipa. Neavând acces în Sala Polivalentă, din cauza pandemiei, ei au scandat şi au cântat după meci, bucurându-se în afara arenei de victorie. Miercuri, 9 septembrie, la ora 20.00, la Arenele Traian, primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, premiază echipa SCM Rm. Vâlcea pentru dubla performanţă obţinută duminică. Se anunţă o festivitate pe măsură, cu premii substanţiale şi focuri de artificii.

Facebook Comments