Constantin Ghencioiu: „Merg mai departe cu sinceritate, preferând să fac o campanie curată”

Constantin Ghencioiu, unul dintre cei mai longevivi primari din judeţul Dolj, se apropie de finalul unui nou mandat în fruntea comunei Mârşani, localitate pe care o conduce de două decenii. Cu experienţă vastă în administraţie, Ghencioiu candidează pentru un nou mandat, dorind să continue proiectele începute în localitatea cu 4.750 de oameni.

0

Perioada 2016-2020 a fost una plină de realizări, care se văd cu ochiul liber, obiectivele promise de primarul Constantin Ghencioiu fiind realizate în proporţie de sută la sută sau în curs de realizare, cu fonduri europene sau guvernamentale. În intervalul de timp mai sus menţionat s-a implementat proiectul de canalizare şi alimentare cu apă. „Canalizarea cuprinde 40 de kilometri, în întreaga comună. Am deschis şantiere toamna trecută, până în prezent s-au făcut 34 de kilometri, iar până în martie vom termina lucrarea. Şi staţia de epurare de la «Mincu» este în plin proces de construire, totul desfăşurându-se conform proiectului. Alimentarea cu apă potabilă se va încheia în totalitate în patru luni. Mai avem doi kilometri şi staţia de apă. Avem o apă de o calitate ireproşabilă, care îndeplineşte toţi coeficienţii tehnici de calitate. Apa şi canalul reprezentau o necesitate şi sunt o mare binefacere pentru locuitorii din Mârşani. La asta nu se aştepta nimeni. Un alt lucru bun e că am găsit muncitori din comună, 70 la canalizare, 15 la apă”, explică primarul Ghencioiu, candidat din partea PSD.

Piaţa agroalimentară şi Căminul Cultural, modernizate

Când vine vorba de modernizări, piaţa agroalimentară din târgul săptămânal a devenit un loc unde oamenii pot să-şi vândă marfa în cele mai bune condiţii. S-a făcut o hală de lactate, un grup social, cântar autobasculantă.
Şi Căminul Cultural, care nu fusese reabilitat niciodată şi devenise o ruină, a fost modernizat cu fonduri europene. Acum se pune acoperişul, urmează finisarea, lucrarea urmând să se finalizeze în primăvara anului 2021.
Localnicii dornici să facă sport au acum la dispoziţie noul teren sintetic multifuncţional. „Terenul este plin de copii şi adulţi, care joacă fotbal, tenis de câmp, handbal şi baschet până târziu în noapte. E lume ca pe fostul «Central» din Craiova”, se mândreşte primarul Ghencioiu.

Investiţii pentru 2020-2024

Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care s-au implementat în ultimii patru ani, iar când vine vorba despre planuri de viitor, primarul din Mârşani are ambiţii mari. „Sunt unele proiecte, cu răspundere mare, cum este canalizarea, pe care nu vreau să le las la jumătatea drumului. Urmează să introducem gazele, ne apucăm de studiul de fezabilitate, pe toate străzile din comună vor fi camere de supraveghere, care vor ajuta la reducerea infracţionalităţii, vom face un loc de joacă în centrul comunei, vom achiziţiona o autospecială de pompieri modernă, de 6 tone. Avem bugetat şi un sediu nou pentru primărie şi tot în lista de investiţii mai este prins şi un tocător de resturi vegetale”, a spus primarul din Mârşani.

„Prefer să fac o campanie curată, să vorbesc cu oamenii”

În ciuda realizărilor enumerate mai sus, Constantin Ghencioiu nu a scăpat de atacuri venite din partea adversarilor politici. A ales să nu răspundă provocărilor, preferând să vorbească direct cu oamenii din comună, cei care l-au încurajat să continue munca începută cu mulţi ani în urmă. „Eu prefer să fac o campanie curată, să vorbesc cu oamenii pe străzi. Ca om, nu este uşor să fii ţinta unor calomnii ale adversarilor politici. Merg mai departe cu sinceritate şi cu dorinţa de a mă dedica în totalitate binelui oamenilor din comună, oameni harnici, care mi-au transmis că au încredere în mine şi vor să continui cu un nou mandat, să dezvoltăm comuna. Am fost primar şi înainte de Revoluţie aici, iar dacă nu îţi faci treaba, nu te mai votează nici rudele. Pentru a realiza ce mi-am propus, am nevoie de o echipă de consilieri alături de care doresc să ducem la îndeplinire toate proiectele”, a încheiat primarul în vârstă de 71 de ani.

În ultimii ani, comuna Mârşani a devenit un punct de atracţie turistică pe harta judeţului Dolj, după ce un investitor privat a creat pe raza localităţii un centru de evenimente şi recreere – „La Cişmea Mârşani”. Locul a atras ca un magnet tineri şi nu numai, dornici să-şi petreacă timpul liber, dar şi să organizeze evenimente importante din viaţa lor într-un loc pitoresc.

Comandat de Partidul Social Democrat, executat de SC Indiscret Media SRL, Cod unic de identificare AEP:21200019

Facebook Comments