Investiţii de peste cinci milioane de euro în localitatea Malu Mare
Ilie Dodocioiu – soluţia perfectă pentru continuarea dezvoltării comunei!

Localităţile din Zona Metropolitană a Craiovei au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fulminantă. Malu Mare este una dintre cele mai dezvoltate comune din proximitatea Craiovei. Cu o infrastructură rutieră modernă, cu unităţi de învăţământ reabilitate şi dotate corespunzător, cu sistem de canalizare funcţional. Ilie Dodocioiu a dovedit că se poate, este cel care a ridicat gradul de dezvoltare a localităţii şi care va continua cu siguranţă modernizarea zonei şi în mandatul 2020-2024. Ilie Dodocioiu este candidatul PSD la Primăria Malu Mare!

0

„Promisiunea dată este datorie curată” este deviza candidatului PSD la funcţia de primar al comunei Malu Mare. S-a ghidat după acest principiu şi a dovedit că se poate ca o comună să fie aliniată ca şi condiţii cu o localitate urbană. Localitatea a cunoscut în ultimii ani o evoluţie vizibilă. S-a investit masiv în infrastructura stradală, în modernizarea condiţiilor de învăţământ, dar şi în alte domenii menite să le ofere cetăţenilor din comună condiţii de trai la nivel occidental.

„În ultimii ani, investiţia în infrastructură a fost prioritară pentru mine. Cu bani de la bugetul local au fost asfaltaţi 2 kilometri de drumuri pe străzile Teilor şi Pinului, în zona Selgros, 3 kilometri de drumuri pe străzile Nucului, Bujorului, Aleea 4 Bujorului şi parţial strada Liliacului, din Satul Preajba Veche. Cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean au fost asfaltaţi 4 kilometri de drum judeţean, în satul Preajba Veche, pe străzile Trandafirului şi, parţial, Liliacului. Nu ne oprim însă aici, în desfăşurare se află alţi 6,45 kilometri de drumuri în satele Preajba Veche şi Malu Mare, în valoare de peste 9,5 milioane lei fără TVA, cu fonduri proprii”, a spus Ilie Dodocioiu.

Sume importante pentru investiţii au fost obţinute de către Primăria Malu Mare din fonduri europene. S-a accesat aproximativ un milion de euro prin AFIR pentru asfaltări în Malu Mare, Preajba Veche şi Preajba Nouă. La sfârşitul anului 2019, Primăria Malu Mare a semnat un contract de finanţare în valoare de 310 milioane lei prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii (FDI), pentru încă 11 kilometri de drum în satele comunei. Proiectul tehnic a fost deja depus pentru decontare şi au fost obţinute avizele pentru demararea investiţiei.

Un alt obiectiv menit să dezvolte nivelul de trai al cetăţenilor îl constituie extinderea şi finalizarea canalizării, cu realizarea de cămine pentru branşarea individuală a locuitorilor. Se intenţionează implementarea unui sistem de canalizare în satul Preajba Nouă (zona Selgros), în lungime de 18,2 km. Este vorba de un proiect dezvoltat împreună cu Compania de Apă Oltenia, în cadrul Masterplanului Judeţean privind alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate în judeţul Dolj. Comunei Malu Mare îi este alocată suma de 4,9 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană.

Investiţii importante au fost făcute şi în educaţie. Unităţile de învăţământ au fost reabilitate şi modernizate. Au fost anvelopate Grădiniţa Preajba, dar şi Şcoala Generală din Malu Mare, iar Liceul Tehnologic „Ing. Ionete Aurelian” din Malu Mare a fost reabilitat.

„În satul Malu Mare, am reuşit implementarea unui proiect pentru construirea unei grădiniţe pe o suprafaţă de 530 mp, din fonduri europene. Copiii preşcolari aveau nevoie de o grădiniţă modernă, dotată la standarde europene. O investiţie importantă pentru petrecerea timpului liber este construirea unui miniteren de sport multifuncţional, cu tribune (60 de locuri) şi nocturnă, printr-un proiect AFIR. Valoarea acestei investiţii este de 55.000 de euro”, a completat candidatul PSD.

Pentru siguranţa cetăţenilor, a fost implementat un sistem de supraveghere video în Malu Mare, Preajba Veche şi Preajba Nouă.
Administraţia locală a găsit soluţii şi pentru cetăţenii care sunt nevoiţi să îşi schimbe documentele de identitate, înfiinţând în comună un Serviciu de evidenţă a populaţiei.

Urmează patru ani cu investiţii importante în toate domeniile. Prioritatea numărul unu însă rămâne reţeaua de alimentare cu gaze naturale în satele Malu Mare, Preajba Veche şi Preajba Nouă. „În aproximativ două săptămâni va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Până în sărbătorile de iarnă, vom termina toată procedura de concesiune a serviciului de utilitate publică de distribuţie a gazelor naturale, procedurile pentru acordarea concesiunilor. Un proiect pe care îmi doresc foarte mult să îl materializez în comună este construirea unui stadion la standarde europene. Am şi identificat locul în care să fie amplasat, în spatele cişmelei din comună. Voi investi în continuare în educaţie, sport, dar şi domeniul social”, a completat primarul.

Astfel, va fi reabilitată şi modernizată grădiniţa din satul Preajba Veche. În Preajba Nouă, zona Selgros, va fi construită o grădiniţă afterschool prin CNI (Compania Naţională de Investiţii), pe un teren de 2.170 mp. Tot cu sprijinul CNI, candidatul PSD şi-a propus construirea unei săli de sport cu 180 de locuri.

Un alt proiect important pentru Ilie Dodocioiu este susţinerea bisericii „Sfântul Ştefan şi Sfântul Gheorghe”, din satul Preajba Veche. În apropierea lăcaşului de cult va fi construit un spaţiu prevăzut cu sală de mese, bucătărie, toalete, mobilat şi dotat corespunzător pentru organizarea de pomeni, parastase şi alte evenimente, asemănător cu cel construit în satul Malu Mare.

„Modul în care comuna Malu Mare arată este cartea de vizită care mă reprezintă. Tocmai din acest motiv, promit să ţin cont de fiecare sugestie a locuitorilor, să ofer o administraţie transparentă care are în centrul său nevoile cetăţeanului. În următorii patru ani, ştiu cu siguranţă că împreună vom dezvolta comuna, că vom atrage investitori, că vom atrage foarte mulţi tineri în această zonă cărora le vom oferi un nivel de trai asemănător comunelor occidentale”, a mai spus candidatul PSD, Ilie Dodocioiu.


Comandat de Partidul Social Democrat, executat de SC Indiscret Media SRL, Cod unic de identificare AEP:21200019

Facebook Comments