Vâlcea: S-au redeschis restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele – restricţii de distanţare

Urmare a faptului că în judeţul Vâlcea incidenţa cumulată a cazurilor Covid-19 în ultimele 14 zile este de 0,8/1.000 de locuitori, de la 1 septembrie 2020 s-a permis redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor şi teatrelor în anumite condiţii.

0

„Având în vedere Hotărârea de Guvern privind modificarea şi completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020, adoptată în şedinţa Guvernului din 31 august 2020, prin care s-a hotărât reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor de spectacole şi/sau concerte (fără a depăşi 50% din capacitatea maximă), precum şi redeschiderea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul clădirilor în judeţele în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea informează că, în conformitate cu datele transmise de către DSP Vâlcea, incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2 în Vâlcea, în ultimele două săptămâni, este de 0,8/1.000 de locuitori”, informează Prefectura Vâlcea.

50% din capacitatea maximă a spaţiului în cinematografe şi instituţii de spectacole

Guvernul României a adoptat în şedinţa de luni hotărârea prin care sunt stabilite condiţiile în care se deschid restaurantele, cafenelele, cinematografele şi teatrele, de la 1 septembrie. Cluburile şi barurile rămân închise. Astfel sunt implementate recomandările transmise de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin Hotărârea numărul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

– administratorii restaurantelor şi cafenelelor, atât în exterior cât şi în interior, trebuie să asigure o distanţă de minimum 2 metri între mese şi să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă;
– se menţine interdicţia pentru activităţi de tip bar/club/discotecă;
– reluarea activităţii cinematografelor şi instituţiilor care organizează spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protecţie. Desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului;
– creşterea numărului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

Facebook Comments