Serviciul bike-sharing, la mare căutare în Râmnicu Vâlcea

„În cele două săptămâni de la deschiderea staţiei de bike-sharing din parcarea de lângă Catedrala Ostroveni, în urma unei colaborări între Primăria municipiului şi compania Tech Wise Electronics, aplicaţia prin care este gestionat acest serviciu a înregistrat deja 1.023 de utilizatori unici”, potrivit lui Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

0

„Conform datelor colectate de aplicaţia mobilă Ciclo, disponibilă gratuit în GooglePlay şi AppStore sau pe site-ul ciclo.ro, utilizatorii unici au efectuat peste 2.000 de curse (ceea ce duce la o medie de utilizare de aproximativ 150 de curse pe zi), cele mai multe cu durata de o oră, dar s-au înregistrat şi închirieri pe durata a 8 ore. Traseul preferat de ciclişti a fost în zona Ostroveni şi pe lângă lacul de lângă ştrand, iar perioada preferată din zi – de seara până spre ora 1:00 noaptea. Cei mai mulţi dintre utilizatori sunt tineri cu vârsta de până în 25 de ani.

În cele două săptămâni de la lansarea sistemului – care nu a presupus nicio cheltuială din partea bugetului local al municipiului – , echipa de la Ciclo a efectuat mai multe îmbunătăţiri ale sistemului, acţiuni care au presupus inclusiv întreruperea funcţionării pentru perioade scurte de timp, în scopul de a oferi un produs final cât mai fiabil şi pe placul celor interesaţi de această modalitate de transport”, a precizat Ionescu.

Staţia din Ostroveni pune la dispoziţia celor interesaţi de această modalitate de deplasare 20 de biciclete moderne (cu distribuţie fără lanţ, cauciucuri tubeless şi trei viteze), ce pot fi utilizate prin intermediul aplicaţiei de mobil Ciclo – disponibilă gratuit pentru descărcare în GooglePlay şi AppStore sau de pe site-ul ciclo.ro – contra unui tarif de 3 lei/oră, plată cu card înrolat.

Facebook Comments