Invazie de medaliaţi la ceremonia organizată de Primăria Craiova, care a pus punct proiectului de lângă arena ”Ion Oblemenco”
Stadionul de atletism, inaugurat

În prezenţa unor atleţi de legendă şi a şefului COSR, stadionul de atletism, noua „bijuterie a Craiovei”, cum îl alintă cot la cot oaspeţii şi organizatorii, a fost inaugurat şi nu mai aşteaptă decât relaxarea măsurilor de distanţare socială pentru a găzdui competiţii de rang internaţional.

0

La inaugurarea obiectivului, recomandat de edilii craioveni drept „cea mai frumoasă arenă şi una dintre cele mai mari din România, singura din ţară omologată categoria a II-a de către IAAF”, au fost invitate să participe mari personalităţi ale sportului şi atletismului românesc, dintre care amintim: Gabriela Szabo, Doina Melinte, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Mihai Covaliu – preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, Paula Ivan, Maricica Puică, Florin Florea – preşedintele Federaţiei Naţionale de Atletism.
Primarul în funcţie, Mihail Genoiu, a ţinut să puncteze importanţa sportului atât în plan personal, cât şi pentru prestigiul oraşului, menţionând că arena va fi accesibilă atât sportivilor de performanţă, cât şi elevilor de la şcolile craiovene. „Trebuie să vă spun că sportul a reprezentat un ingredient important în formarea mea ca om. La sport am învăţat să lupt pentru victorie şi să lupt cu mijloace cinstite. Nu pot să nu-i amintesc acum pe cei doi antrenori care mi-au marcat tinereţea: Diţă Nicuşor, care m-a cules de la o oră de sport de la Liceul «Carol» pe care o ţineam aici pe stadion, şi pe marele om de sport care a fost Nicolae Mărăşescu, cel căruia, cu îngăduinţa dumneavoastră, o să-i dedicăm această arenă. Am fost prezent în momentul în care s-a imaginat acest stadion, făcând parte din echipa doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu. Trebuie să recunoaştem că nu a fost tocmai uşor de realizat, dar am reuşit să creăm o arenă de cinci stele, care să poată găzdui competiţii de calibru. Tocmai de aceea am apelat la o firmă de consultanţă agreată de federaţia internaţională, iar rezultatele sunt pe măsură”, a declarat Mihail Genoiu.

Noua arenă, aşteptată să producă trofee

Prezentă la rândul său la inaugurare, Lia Olguţa Vasilescu, în mandatul căreia a demarat proiectul stadionului de atletism, a lăudat aspectul arenei ridicate lângă stadionul ”Ion Oblemenco”, precizând că aşteaptă ca şi ultimul realizat să producă performanţă sportivă şi trofee pentru Craiova, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu celelalte obiective de investiţii din domeniul sportiv. „Suntem pe cel mai frumos stadion de atletism din ţară şi practic singurul care poate organiza competiţii internaţionale, un stadion pe care îl punem la dispoziţia atleţilor craioveni. Practic, ne aflăm într-un complex sportiv unicat, care găzduieşte în acelaşi perimetru Sala Polivalentă, stadionul de fotbal, stadionul de atletism şi, să nu uităm, tot pe acelaşi bulevard avem şi baza de pregătire de la Luncă. Datoria noastră, a administraţiei locale, este să investim în asemenea obiective, iar rezultatele se vor vedea. Sunt lucruri care s-au făcut în ultimii opt ani şi în anii dinainte şi care au produs roade. Cine s-ar fi gândit, în urmă cu zece ani, că o să câştigăm o cupă europeană la handbal, că o să câştigăm Cupa României la fotbal sau că o să jucăm, cum am făcut anul acesta, finala campionatului pe noul stadion. Sper ca şi la atletism să urmăm acelaşi traseu, iar acest stadion să repună Craiova pe harta atletismului mondial”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu

La fel de convins de idee a părut şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu. „Toată lumea ştie că acest oraş are o importanţă aparte în economia sportului din România. Foarte mulţi campioni au venit din acest oraş, foarte mulţi campioni care au reprezentat România s-au format în acest oraş, foarte mulţi campioni vor veni din acest oraş şi asta datorită oamenilor care sunt gospodari, oamenilor care au realizat aceste bijuterii pe care le putem vedea astăzi”, a spus Covaliu.

Potrivit edililor craioveni, arena din Bănie, cu o capacitate de 5.000 de locuri, poate găzdui toate probele care ţin de atletismul de performanţă: săritura în lungime, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, triplu salt, alergare liberă sau cu obstacole pe diferite distanţe, ştafetă, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutăţii sau aruncarea suliţei şi maratonul. Cu o pistă de alergare cu 8 culoare, dar şi cu facilităţi care permit desfăşurarea simultană a două competiţii în aceleaşi condiţii pentru atleţi, noua arenă îndeplineşte toate condiţiile pentru organizarea de concursuri de nivel internaţional.

Facebook Comments