Covid-19 şi acuze la Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea

Trei lucrători de la Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea au Covid-19 şi se află internaţi la Secţia boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, doi fiind soţ şi soţie. De asemenea, mai mulţi contacţi ai lor au intrat în izolare şi, potrivit unor informaţii, au fost obligaţi să îşi ia concedii de odihnă în maximă discreţie. În luna martie, cei 119 angajaţi ai Poliţiei Locale a Primăriei Râmnicu Vâlcea au intrat în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), măsura aplicându-se în toată ţara.

0

Primele cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 au apărut în urmă cu circa două luni în rândul poliţiştilor de la IPJ Vâlcea. Despre aceştia, cei de la Poliţia Locală spun că le-ar fi dat boala şi, deşi au solicitat în mod repetat să fie testaţi, li s-a răspuns că nu sunt fonduri. „În schimb, ai noştri din conducere (şase şefi) îşi fac în permanenţă teste la Spitalul Judeţean”, spun aceleaşi surse.

„Două focare de SARS-CoV-2 în rândul unor angajaţi aparţinând structurilor MAI din Vâlcea”

Marţi, 25 august, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Vâlcea a raportat două focare de SARS-CoV-2 în rândul unor angajaţi aparţinând structurilor MAI din Vâlcea, fără să precizeze unde există aceste focare. „În cadrul focarelor au fost depistate 8 cazuri (primul focar are 3 cazuri, cu link epidemiologic între ele, iar cel de-al doilea focar are 5 cazuri). Cele două focare nu au legătură între ele. În ambele cazuri, DSP Vâlcea a făcut recomandări privind măsurile în vederea evitării răspândirii SARS-CoV-2, respectiv realizarea curăţeniei şi a dezinfecţiei cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spaţiilor şi purtarea echipamentului de protecţie standard în mod corect de către toţi angajaţii acestor instituţii”, potrivit sursei citate.

Aproape 100 de oameni infectaţi sunt internaţi în spitalele din Vâlcea

 „Până la data de 25 august 2020, potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 997 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 306 persoane au fost declarate vindecate şi 26 persoane au decedat. (…) Menţionăm că, la momentul actual, în judeţul Vâlcea, sunt active 18 focare datorate infecţiei cu SARS-CoV-2, cinci dintre acestea fiind la agenţi economici, două în cadrul structurilor MAI din judeţ şi 11 în centre de îngrijire şi asistenţă din cadrul DGASPC Vâlcea şi la instituţii publice din judeţ.
În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 91 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 52 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare de boală, 35 au forme medii, iar 4 sunt internate în secţia ATI.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea şase persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.
În judeţ, în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 10.939 de teste. Astăzi au fost înregistrate şi 167de rezultate negative.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 22 de decizii de izolare şi 25 de decizii de carantină, în prezent 379 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 107 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)”, a precizat DSP Vâlcea.

Facebook Comments