Autorităţile germane au inclus judeţul Vâlcea pe lista „zonelor de risc”

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că în acest moment pe lista zonelor de risc aprobată de autorităţile germane, alături de municipiul Bucureşti, se află 15 judeţe din România: Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Ilfov, Neamţ, Prahova, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

0

Ca urmare a acestei actualizări, judeţul Vâlcea a fost inclus pe lista „zonelor de risc”, iar judeţele Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş au fost retrase din această categorie. Persoanele care intră în Republica Federală Germania venind din zonele de risc sunt obligate să completeze un formular online. Totodată, conform informaţiilor comunicate de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră în Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“, sunt obligate să efectueze autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De la această obligativitate există două excepţii. Prima excepţie se aplică în cazul persoanelor care prezintă un test pentru Covid -19 cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Germania, printr-un certificat medical tradus în limbile germană sau engleză. Cea de-a doua excepţie se aplică persoanelor care pot să efectueze testul în cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania, cu obligaţia de a respecta strict autoizolarea la domiciliu până la comunicarea rezultatului negativ al testării. Testarea se poate efectua gratuit direct pe aeroport, la medicul de familie ori la autorităţile locale de sănătate.
Dacă persoanele în cauză prezintă simptome specifice Covid-19, excepţiile enunţate mai sus nu se mai aplică. În acest caz, devine obligatorie efectuarea perioadei complete de autoizolare chiar dacă persoanele prezintă testul negativ efectuat cu cel mult 48 de ore anterior intrării în Republica Federală Germania sau dacă îl efectuează în cel mult 72 ore de la intrarea pe teritoriul german şi rezultatul acestuia este negativ.
Pentru tranzitarea teritoriului german nu este nevoie de testare sau carantină.

Facebook Comments