„Susținerea creării de noi locuri de muncă și atragerea noilor investiții în județ este una dintre cele mai importante provocări cu care se confruntă președintele Consiliului Județean. Ca să ai bani la buget pentru a îndeplini promisiunile făcute în campania electorală, ai nevoie de investitori. Numai că sunt foarte rare cazurile în care vin investitorii să te caute. Regula este să-i cauți tu pe ei. Cum intenționăm noi să atragem investitorii în Dolj? În niciun caz nu ne vom baza doar pe instituțiile naționale care se ocupă de atragerea investiţiilor străine în România. Direcția Afaceri Europene, Dezvoltare Regională, Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Consiliului Județean Dolj va fi reorganizată în mandatul meu. Vom aloca mai mulți bani pentru această direcție, vom angaja oameni cu expertiză din mediul privat și o vom transforma în cea mai activă direcție din cadrul instituției județene. Toată energia va fi direcționată pentru realizarea
parteneriatelor public-private (PPP), inițierea dialogului cu Camerele de Comerț și un lobby agresiv în vederea atragerii de investiții străine la pachet cu scrierea de proiecte mari pentru abeneficia de fonduri europene. Altă rețetă pentru a crea locuri de muncă și bunăstare nu există.
În opinia mea, următoarele inițiative vor avea cu adevărat un impact puternic și vor planta semințe cu efecte vizibile în anii următori în ce privește dezvoltarea județului și atragerea investitorilor:
- O relație susținută cu cele mai active camere de comerț de pe teritoriul României pentru a fi cu un pas mai aproape de toți investitorii care apelează la serviciile lor. Vom solicita servicii de consultanță din partea lor pentru a veni în întâmpinarea potențialilor investitori.
- Parteneriate cu sectorul privat local. Noi vom asculta de nevoile firmelor și vom purta un dialog continuu cu ele. În felul acesta vom ști ce facilități trebuie să le punem la dispoziție pentru a crește numărul locurilor de muncă.
- O altă măsură extrem de importantă pe care a propus-o Eduard Ciceu, candidatul nostru la Primăria Craiova, și pe care suntem obligați să o implementăm în parteneriat cu Primăria Craiova este atragerea fondurilor de investiții cu portofolii în zona comercială sau de birouri. Această inițiativă va reduce din decalajul Craiovei față de orașele mari.
Crearea infrastructurii de birouri de clasă A+, una dintre principalele cerințe ale marilor companii din IT, banking sau automotive care deschid filiale în România, va determina investitorii care au deschis deja filiale la Iași, Cluj Napoca și Timișoara să ia în considerare și Craiova. - Scăderea taxelor pentru eliberarea documentelor din domeniul construcţiilor. De asemenea, intenționez să debirocratizez instituțiile care desfășoară activități legate de obținerea autorizațiilor de construire. Taxele și birocrația scad interesul investitorilor. Noi vom acționa în sens invers.
- În mandatul meu educația va fi o prioritate. Voi construi grădinițe cu program prelungit, voi modernizat școli, voi demara investiții în afterschool. Totodată, voi căuta ca printr-un parteneriat public-privat să înființăm o școală cu profil internațional la Craiova. Investitorii sunt oameni și vor să știe că au unde își educa copiii.
- Învățământul dual este soluția pentru tinerii care vor să intre mai repede în câmpul muncii și pentru investitorii care caută personal calificat. Vom identifica o cale legală pentru a reabilita din temelii Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul „Ștefan Odobleja”, Liceul Tehnologic „George Bibescu”, Liceul „Matei Basarab”, Liceul Tehnologic de Transporturi Căi Ferate Craiova și Colegiul Tehnic de Arte și Meserii
„Constantin Brâncuși”. Aceste unități de învățământ trebuie să arate ca cele din Europa Occidentală dacă dorim să avem performanță și să devină atractive pentru elevi și pentru investitori. - În plus, pentru a spori mobilitatea forței de muncă vom crea noi linii de transport pentru navetiști, vom finaliza proiectele de infrastructură rutieră în derulare și vom crea facilități de agrement, zone curate din punct de vedere ecologic, zone pitorești ca loc de odihnă.
- Îmi propun să trimitem două persoane la Bruxelles ca să facă lobby pentru județul nostru și pentru întreaga regiune. Proiectele europene pentru dezvoltare trebuie să devină al doilea motor al economiei județului Dolj. Când drumul expres Craiova – Pitești și Spitalul Regional din Craiova vor fi gata, noi vom fi pregătiți să luptăm pentru a atrage companii foarte, foarte mari. Până atunci trebuie să implementăm măsurile de mai sus și să creștem constant numărul de întreprinderi mici și mijlocii autohtone. În asta constă planul meu prin care voi încerca să atrag investitorii în județ. 8 măsuri concrete și realizabile ce vor genera locuri de muncă și un viitor mai sigur”, susține candidatul
PRO România la CJ Dolj.