Râmnicu Vâlcea: Aproape toate locurile ocupate la clasele de învăţământ profesional dual

Pornit în anul 2017 din iniţiativa primarului Mircia Gutău, învăţământul profesional dual este la mare căutare în Râmnicu Vâlcea. Marţi, 11 august, viceprimarul Eusebiu Veţeleanu, Dan Fiera şi Dănuţ Iordache, artizanii acestei forme de învăţământ în municipiu, au făcut câteva precizări şi ca urmare a declaraţiilor candidatului PNL care promitea înfiinţarea şcolilor profesionale în oraş.

0

„Aş vrea să le transmit că în municipiul Râmnicu Vâlcea există învăţământ profesional la cel puţin şapte unităţi de învăţământ, iar învăţământul profesional dual funcţionează  din anul 2017, pe modelul şcolii germane «Kronstadt».  Învăţământul dual funcţionează cu 12 clase în trei  unităţi de învăţământ din oraş”, a declarat  Eusebiu Veţeleanu.
Pentru a facilita accesul elevilor la această formă de învăţământ, Primăria Râmnicu Vâlcea asigură masa şi cazarea pentru cursanţii care  nu provin din oraş.
Dan Fiera şi Dănuţ Iordache au  declarat că în  2018, pentru anul I, s-au înscris 69 de copii, numărul acestora crescând la 161 de copii în anul şcolar 2019-2020,  până la  235 în anul şcolar  2020-2021. Ei  au precizat că toate locurile la anul I învăţământ dual  sunt deja ocupate, cu excepţia a patru locuri de sudor la Liceul tehnologic „Magheru”.

Facebook Comments