Liderul PSD Vâlcea a semnat cu ecologiştii un acord electoral pe persoană fizică

Luni, 10 august 2020, în premieră naţională, s-a semnat controversatul acord politic (foto) de colaborare între organizaţiile judeţene PSD Vâlcea şi PER Vâlcea, acord care presupune susţinerea reciprocă a celor două formaţiuni politice la alegerile locale din 27 septembrie. Practic,această întovărășire îl avantajează pe Constantin Rădulescu, liderul PSD Vâlcea, în disperarea sa de a obţine încă un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, şi dezavantajează partidul.

0

„Prin acest acord, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, va fi susţinut de organizaţia PER Vâlcea, iar organizaţia PSD Vâlcea va susţine candidatura domnului Mircia Gutău pentru funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea.
Acordul politic conţine o serie de precizări privind acţiunile de campanie, participarea la diverse evenimente, dar şi strategii de acţiune internă, stabilite punctual.
La eveniment au participat membri şi aleşi publici ai celor două partide”, a precizat Organizaţia Vâlcea a Partidului Social Democrat într-un comunicat remis presei.

La Râmnicu Vâlcea, PSD se va alege cu firimiturile tortului

Cu excepţia episodului USL din 2011, când, în conjunctura unui acord naţional, PSD Vâlcea l-a susţinut pe liberalul Emilian Frâncu, nu s-a mai întâmplat ca social-democrații să nu aibă candidat propriu la funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. De notat că ultimul lor primar ales a fost Traian Sabău, în mandatul 2000-2004.
Fără candidat pentru funcţia de primar care să „tragă lista” de consilieri municipali şi să dea forţă şi credibilitate acestui demers electoral, PSD va aduna la Râmnicu Vâlcea, unde există cel mai mare bazin electoral, doar firimiturile tortului. În schimb, înţelegerea îl avantajează pe Rădulescu, suflându-i în pânze în cursa spre cel de-al doilea mandat de preşedinte al CJ Vâlcea.

Cine-i şeful?

De cealaltă parte, Mircia Gutău este conştient că PER nu reprezintă încă un partid de mare anvergură judeţeană, ca urmare nu poate emite pretenţii pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, demnitatea administrativă locală supremă. Aşa că Gutău şi echipa sa îşi exploatează cu dibăcie celelalte atuuri şi vor stoarce tot ce vor putea de la PSD, profitând de disperarea lui Rădulescu. O funcţie de vicepreşedinte al CJ, cât mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, niciun deranj la primărie – dacă va câştiga iarăşi alegerile, oameni în posturi cheie, un parlamentar-doi pe lista din toamnă a social-democraţilor şi, de ce nu, un control dibaci al organizaţiei Râmnicu Vâlcea a PSD prin nişte interpuşi, este tot ce convine lui Mircia Gutău & Co.

Facebook Comments