Doi angajaţi ai Filarmonicii Vâlcea, depistaţi cu SARS-CoV-2, şi 33 decizii de izolare emise

0

Doi membri ai corului Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, un bărbat şi o femeie, au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 in jurul datei de 8 august, această informaţie devenind oficială marţi, 11 august.

673 de persoane infectate, 200 vindecate

Conform unor surse, femeia este soţia unui poliţist rutier, iar bărbatul făcea naveta dintr-o altă localitate. Ultima manifestare artistică la care au participat cei doi a fost spectacolul de închidere a stagiunii, din data de 1 august, desfăşurat la Arenele „Traian” din Râmnicu Vâlcea.


În baza informaţiilor obţinute de la Direcţia de Sănătate Publică, Prefectura Vâlcea a anunţat că până marţi, 11 august, în judeţul Vâlcea au fost confirmate aproape 700 de cazuri COVID-19: „Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, de la debutul pandemiei şi până astăzi, 11 august 2020, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate 673 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), dintre acestea 200 fiind declarate vindecate, iar 18 au decedat.
Faţă de ultima informare de presă, au fost înregistrate 27 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 98 persoane de confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 37 sunt asimptomatice, 56 au forme medii de boală şi 5 pacienţi sunt internaţi în secţia ATI.
În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea nouă persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.
De asemenea, în urma diagnosticării cu virusul SARS-CoV-2 a doi dintre angajaţii Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, au fost emise decizii de carantină/izolare pentru 33 de persoane”, potrivit unui comunicat remis mediei.

De la începutul pandemiei s-au făcut 8.277 de teste

„Numărul de teste realizate în judeţ în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical este, până la această dată, de 8.277 de probe.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 30 de decizii de izolare şi 17 decizii de carantină, în prezent 394 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 58 de persoane în izolare (anchetă epidemiologică)”, a anunţat Prefectura Vâlcea, conform aceleiaşi surse.

Facebook Comments