Deputatul Neaţă, iniţiativă legislativă privind vehiculele scoase din uz

Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea, a anunţat că a depus la Parlamentul României o iniţiativă legislativă care obligă „la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locaţiei, pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei şi a prevenirii propagării zgomotelor”. Iniţiativa prevede pedeapsa cu amenzi a celor care nu respectă această normă.

0

„Rable, rable, dar nu la drumul mare”

„Ceea ce părea o întâmplare în urmă cu câţiva ani a devenit un adevărat fenomen între timp. La marginea tuturor oraşelor, de la cele foarte mari la cele mai mici, au apărut adevărate expoziţii de autoturisme dezmembrate, uneori chiar camioane şi autobuze. Este evident că fenomenul a scăpat de sub control sfidând regulile de mediu şi punând deseori în pericol circulaţia pe drumurile flancate pe ambele laturi de vehicule mutilate. Estetica urbană are de suferit de asemenea din cauza acestui spectacol de tablă, fiare şi cauciucuri. Nu comentez faptul că toate acestea se întâmplă sub ochii instituţiilor pe care statul le finanţează tocmai pentru a ne păzi de tot felul de neplăceri şi de pericole”, potrivit parlamentarului vâlcean.

O modificare a legislaţiei în vigoare care să ajute la îndepărtarea spectacolului de fiare vechi din peisajul public

Eugen Neaţă a subliniat că această iniţiativă legislativă vine şi ca urmare a unor semnale din mass-media: „Marielena Popa, ziarist la Râmnicu Vâlcea, a revenit cu acest subiect în repetate rânduri la întâlnirile pe care le am periodic cu presa locală. Îi mulţumesc pe această cale pentru insistenţă. Mass-media este pentru mine, ca parlamentar, o sursă inepuizabilă de subiecte care se cer rezolvate.
Am iniţiat recent o modificare a legislaţiei în vigoare care să ajute la îndepărtarea spectacolului de fiare vechi din peisajul public. Cred că activitatea, foarte onorabilă, bineînţeles, a dezmembrării autovehiculelor ieşite din uz se poate face cu discreţie ca multe alte activităţi economice din această ţară. Nimeni nu iese la marginea drumului să toace legumele sau să tranşeze carnea, să şlefuiască lemnul sau să zdrobească cerealele care ajung în bucătăria noastră sub formă de făină ori mălai. Toate acestea se fac departe de ochii noştri, în incinte amenajate pentru activităţi economice foarte diverse şi extrem de utile. Administratorii firmelor care dezmembrează autovehicule trebuie să asigure intimitatea activităţii lor la fel ca toţi ceilalţi, de la abatoare de carne la croitorii şi de la call centere până la bâlciuri şi circuri montate în locuri special amenajate, departe de localităţi şi de drumuri publice”, conform deputatului Neaţă.

Amenzi de la 5 mii la 10 mii de lei pentru cei care nu respectă această normă

„Am depus vineri în Parlamentul României o iniţiativă legislativă care obligă «la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locaţiei, pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei şi a prevenirii propagării zgomotelor» şi pedepseşte cu amenzi de la 5 mii la 10 mii de lei pentru cei care nu respectă această normă (vezi imagini). Modificarea este adusă Legii 212/2015, care reglementează modalitatea de gestionare a vehiculelor şi scoaterea lor din uz”, a precizat acesta.

Facebook Comments