Centrul de Transfuzie Sanguină Rm. Vâlcea are nevoie urgentă de sânge!

Centrul de Transfuzie Sanguină Rm. Vâlcea informează că numărul donatorilor de sânge a scăzut dramatic în ultima perioadă şi face apel către populaţia care nu are probleme de sănătate să îşi ajute semenii internaţi în spitale cu afecţiuni grave.

0

Doar trei donatori într-o zi
„Este nevoie de ajutorul dumneavoastră acum mai mult decât niciodată!
Toţi cei care simţiţi că vreţi şi puteţi ajuta pe semenii voştri aflaţi în suferinţă, prin donarea voluntară de sânge, vă anunţăm că acum este momentul!
Pentru cei interesaţi, vă informăm că numărul donatorilor a scăzut dramatic în ultima săptămână, de exemplu, vineri, la CTS Vâlcea s-au prezentat doar trei donatori! În ritmul acesta, poate înţelege oricine, curând nu va mai exista în stoc nicio pungă de sânge pentru pacienţii din spitale.
Depinde doar de dumneavoastră, dragi donatori, să nu ajungem în această situaţie dramatică!
Vă aşteptam la donare!”, a anunţat Centrul de Transfuzie Sanguină Rm. Vâlcea pe pagina oficială de facebook.

Programul de donare
Chiar dacă atenţia generală este focalizată pe virusul SARS-CoV-2, în spitale se află mulţi pacienţi foarte grav bolnavi de alte afecţiuni non COVID (leucemii, cancer, anemii severe, copii cu boli de sânge etc.) , care necesită transfuzii sanguine de urgenţă. „Vă rugăm, dragi vâlceni, cei care sunteţi sănătoşi, nu aţi fost expuşi la riscul de infecţie COVID şi puteţi dona, să veniţi cât mai repede posibil la Centrul de Transfuzie Sanguină Rm. Vâlcea pentru a dona sânge şi a salva viaţa bolnavilor!
Programul de donare este zilnic de luni până vineri între 7.30 şi 11.30, cu programare prealabilă la tel: 0350.420.504 (programarea se poate face telefonic între orele 7.00 şi 15.00)”, precizează centrul de transfuzii.

Facebook Comments