Porția de venin
Păi de ce, măi Costi?

După ce 31 de liberali vâlceni au arătat degetul mijlociu măsurilor pandemice guvernamentale, mândrindu-se cu o poză de grup fără pic de distanţare şi mască, a venit şi rândul preşedintelui PSD al Consiliului Judeţean Vâlcea - om cu responsabilitate majoră în gestionarea covid - să se dea în stambă.

0

O privire atentă pe pagina oficială a lui Constantin Rădulescu (foto) te trimite în „mirifica” atmosferă a protestelor din Piaţa Victoriei, la doar o zi după ce România atinsese recordul la infectaţi Covid-19, aproape 700 de cazuri confirmate în 11 iulie. Vreo trei postări admirative ale preşedintelui CJ Vâlcea ne arată oameni fără măşti, înghesuiţi şi revendicativi, care sfidau orice regulă, orice normă, orice teamă, jucându-şi vieţile la ruleta rusească.

Câteva zile mai târziu, pe 19 iulie, cu binecuvântarea like-urilor aceluiaşi Constantin Rădulescu, nişte activiste PSD strângeau prin comuna Stoeneşti semnături electorale, fără să respecte nicio măsură de distanţare şi punându-i în pericol în primul rând pe bătrânii cu care se şi pozau demonstrativ. Electoratul propriu, cum devine. Păi de ce, măi Costi?

Dar, tot în aceeaşi perioadă, Studioul de producţie osanale al CJ Vâlcea oferea naţiunii un filmuleţ în care Rădulescu transmitea că virusul e nasol şi lumea trebuie să se ferească (!). Ce să înţeleagă oamenii din conduita asta duală?

Morala ar fi că, dacă România are una dintre cele mai mari rate de infectare cu coronavirus din Uniunea Europeană, vina principală este a politrucilor de la orice nivel; nişte conducători fără direcţie, care au reuşit să transforme minţile oamenilor într-un imens sens giratoriu, cu „maşini” care circulă în derivă.

Unde-or fi ieşirile?

Facebook Comments