Dorin Pascu, consilier PSD Bucovăţ: Investiţia Companiei de Apă rezolvă problema canalizării în comuna noastră

0

Consilierul PSD Bucovăţ Dorin Pascu a declarat miercuri că cetăţenii din comuna sa îşi doresc investiţii în reţeaua de apă şi canalizare şi salută semnarea contractului pentru extinderea reţelei de canalizare de către Compania de Apă Oltenia. „Astăzi am primit o veste foarte bună din partea Companiei de Apă. A fost semnat contractul pentru reţeaua de canalizare, una dintre principalele probleme cu care se confruntau locuitorii comunei. Vorbim despre mai bine de 8 kilometri de reţea şi peste 600 de racorduri. Este o investiţie mult aşteptată şi extrem de necesară. Oamenii din Bucovăţ îşi doresc investiţii serioase, în principal în alimentarea cu apă şi reţeaua de canalizare, un capitol la care actuala administraţie a fost, din păcate, corijentă. Iată că, prin acest proiect al CAO, iniţiat şi sprijinit de către PSD, putem să rezolvăm o problemă destul de serioasă a comunităţii“, a declarat Dorin Pascu, care este şi candidatul PSD pentru Primăria Bucovăţ.

Compania de Apă Oltenia a semnat miercuri – 15 iulie cel de-al treilea contract de execuţie lucrări în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020“ şi care prevede extinderea reţelei de apă şi canalizare în localităţile Breasta şi Bucovăţ.
Conform proiectului, finanţat din fonduri europene, bugetul de stat şi bugetul propriu al companiei, în comuna Bucovăţ se va extinde reţeaua de canalizare pe o lungime de 8.251 de metri, încluzând 624 de racorduri şi 263 de cămine de vizitare. În plus, vor fi construite 6 staţii de pompare a apei uzate şi conductele de refulare aferente.
Valoarea proiectului care vizează cele două localităţi este de 30 de milioane de lei, fără TVA, şi ar trebui să fie gata în cel mult 30 de luni de la începerea lucrărilor care vor demara în cel mult patru săptămâni. 

Facebook Comments