Deputatul Neaţă: „Marele plan de redresare a României s-a dovedit a fi extrem de mic”

„Nimeni nu mai vorbeşte despre marele plan de relansare a României. Minunea liberală a durat mai puţin decât tradiţionala minune de trei zile. Anunţat cu câteva săptămâni înainte de numeroasa echipă de propagandă guvernamentală, marele plan s-a dovedit a fi extrem de mic. Croit pe o durată de zece ani, el nu a lămurit nici măcar ceea se poate face pentru o redresare credibilă în primul an al crizei economice şi sociale care este încă la debut”, opinează Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea.

0

„Următorul an va fi cel mai greu pentru societatea românească. Un plan bun nu se poate aventura pe traseul unui întreg deceniu înainte de a ne arăta cum vom trece prin următorul an. Cum putem recupera primul milion de şomeri cu care ne-am ales în timpul crizei sanitare şi ce le putem da de lucru celor peste un milion de oameni care au revenit în ţară, de exemplu. De utilizarea acestei mari forţe de muncă depinde saltul economic şi social pe care România îl poate începe chiar acum. Ieri, cum se spune la români. Nu peste zece ani.
Planul de peste un deceniu este bun pentru propagandă pentru că nu obligă pe nimeni să dea detalii. Planul de peste o lună are nevoie de explicaţii amănunţite ca să fie crezut de cineva. Mai mult, o lună trece repede şi putem vedea cu toţii cam cât de mult se mint liberalii şi cât de mult le place să ne mintă pe toţi.
Planul de 160 de pagini prezentat public în urmă cu două zile este o suită de gânduri bune, culese de prin proiectele politice ale tuturor partidelor, unele dispărute de mult în istoria României. Nimeni nu crede în nimic din acest text pentru că la niciuna dintre aceste pagini nu se află nicio trimitere la sursa unor bani adevăraţi. Nimic nu se face fără bani adevăraţi. Liberalii nu s-au străduit să ne sugereze nici măcar nişte bani inventaţi. Visaţi. Pe oricare dintre ei l-ai întreba cu ce bani se fac drumurile multe şi lungi pe care le visează şi spitalele la fiecare colţ de stradă, îţi va face cu ochiul ca şi cum ştie el de unde, nu e nicio problemă. Ca să poată spune mai apoi, cum fac acum cu alocaţiile copiilor şi cu pensiile bătrânilor, că banii erau, dar nu mai sunt, din vina vremurilor schimbătoare şi a ghinionului, ca să cităm un clasic.
Gata, nimeni nu mai vorbeşte despre marele plan de relansare a României în varianta liberalilor de la putere. Am zis şi noi două vorbe aici doar pentru a nu uita că a fost cândva, pentru câteva ore, un mare plan liberal şi că el s-a întors în văzduhul de unde a venit ca o glumă spusă la plajă, într-o zi de vară”, conform parlamentarului social-democrat.

Facebook Comments