Florinel Stancu (PRO România): „În calitate de preşedinte al CJ Dolj, voi opta pentru reţeta poloneză cu privire la proiectele europene”

0

Deputatul Florinel Stancu, candidat din partea partidului PRO România pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, susţine că judeţul Dolj nu se află în top 5 judeţe care au atras cele mai multe fonduri europene exerciţiul financiar 2014-2020. „Ilfov, Bucureşti, Constanţa, Cluj şi Bihor se află în vârful clasamentului zonelor care au atras cele mai multe fonduri europene în actualul exerciţiu financiar, conform datelor furnizate de Ministerul Fondurilor Europene. Judeţe precum Vrancea şi Braşov sunt peste noi. Asta înseamnă că sunt mai buni şi mai capabili decât noi? Să le demonstrăm că nu este aşa!”, a scris Stancu pe pagina sa de facebook.

„Noi nu trebuie să fim mai prejos cu nimic faţă de cei din top. De aceea, vreau ca în următorul exerciţiu financiar (2021-2027) să mobilizăm întreaga administraţie publică, să încheiem parteneriate cu cele mai importante companii locale, să sprijinim ONG-urile, şcolile, universităţile din Craiova, pentru ca numărul de contracte de finanţare să se dubleze sau chiar tripleze.
România ar urma să aibă un buget de finanţări europene de aproximativ 30,6 mld. euro. O sumă imensă pentru investiţii. Cum bugetul actual nu ne permite să realizăm investiţii publice consistente, vom fi obligaţi să atragem aceşti bani. În calitate de preşedinte al CJ Dolj, voi opta pentru reţeta poloneză în ce priveşte atragerea proiectelor (toate proiectele de investiţii judeţene, de la bugetul local sau cel european, să fie scrise şi aprobate în grilă identică cu normele de finanţare ale Comisiei Europene). Astfel, după primii doi ani vom deveni cei mai buni şi vom fructifica la maximum fondul european de dezvoltare regională (17,3 mld. euro), unde vor fi bani pentru clădiri, dotări, partea de infrastructură locală. Vom atrage bani din fondul social european – 8,3 mld. euro – pentru finanţarea serviciilor, programe de formare, furnizarea serviciilor sociale şi ne vom implica alături de guvern în construcţia Spitalului Regional Craiova”, a conchis candidatul PRO România.

Facebook Comments