Arhiepiscopia Râmnicului derulează un proiect pentru dependenţii de alcool

„Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului va derula, începând din luna iulie 2020, un nou proiect social pentru persoane aflate în situaţii de risc psiho-social, cauzate de dependenţa de alcool. Proiectul, intitulat «Alcoolici anonimi-Vâlcea», va fi derulat la biserica Parohiei Cetăţuia din municipiul Râmnicu Vâlcea. Prima întâlnire va avea loc în data de 8 iulie, ora 17:00, iar cei care doresc să participe la aceste întâlniri sunt rugaţi să se programeze la numărul de telefon 0754. 362. 449 (Iulian Popescu, coordonator)”, potrivit unui anunţ al Arhiepiscopiei Râmicului.

0

„Alcoolismul este o dependenţă foarte des întâlnită, cu foarte multe consecinţe fizice şi psihice atât asupra persoanei consumatoare, cât şi asupra persoanelor din jur, mai ales din cauza violenţei, agresivităţii sau producerii accidentelor de orice natură. Această dependenţă de alcool se află în strânsă legătură cu contextul personal, familial, social, economic, şi anume diferite stări de criză prin care pot trece persoana în cauză, familia şi societatea. Astfel, în contextul epidemiologic actual, din cauza suferinţei sufleteşti, fizice, a anxietăţii sau nesiguranţei locului de muncă, a fost înregistrată o medie mai mare a consumului de alcool.

De aceea, pentru a preveni consumul de alcool, ori pentru a atenua consecinţele acestei adicţii, Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, va implementa la nivelul judeţului Vâlcea proiectul «Alcoolici anonimi – Vâlcea».

Scopul acestui proiect este să ofere sprijin săptămânal în recuperare pentru persoanele dependente de alcool din municipiul Râmnicu Vâlcea şi judeţul Vâlcea, într-un mediu care încurajează susţinerea abstinenţei. Totodată, între obiectivele acestui proiect se află şi prezentarea unor alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber.  

Proiectul «Alcoolici anonimi – Vâlcea»  va fi derulat în cadrul Parohiei Cetăţuia, Protoieria Râmnicu Vâlcea, întrucât parohia deţine un spaţiu adecvat derulării acestui program. Reabilitarea psiho-socială oferită în cadrul acestui program nu va include terapie medicamentoasă, ci se va axa pe terapia de grup, în cadrul căreia fiecare beneficiar poate vorbi despre sentimentul de marginalizare sau alte stări sufleteşti prin care trece, beneficiază de experienţa celorlalţi, reînvaţă să se integreze într-un grup, conştientizând faptul că dependenţa de alcool este o boală şi reuşesc să dobândească încredere în abstinenţă, pe care o credeaU imposibilă.

Responsabil de buna desfăşurare a programului va fi părintele paroh Bărbuţ Emanuil, de la Parohia Cetăţuia, Protoieria Râmnicu Vâlcea. De asemenea,  întâlnirile din cadrul proiectului vor fi coordonate de domnul Iulian Popescu. Cei care doresc să participe la aceste întâlniri sunt rugaţi să se programeze la numărul de telefon0754. 362. 449, domnul Iulian Popescu”, a precizat doamna Adriana Viorica Iancu, consilier eparhial la Sectorul social-filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ