Președintele Pro Romania, filiala Dolj, deputatul Florinel Stancu, și-a anunțat duminică, printr-o postare pe pagina de facebook, candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj.

0

„Am luat decizia să candidez la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj. Pentru cei care nu mă cunosc va fi o surpriză. Pentru cei care mă știu bine sunt convins că mă vor susține. Ei știu că sunt un om de echipă care nu are frică decât de Dumnezeu și de oamenii indiferenți. Indiferența unora care au deținut funcții înalte în stat și au ținut România în loc mă sperie pe mine. Indiferența ucide orice urmă de speranță, denotă lașitate și trebuie combătută!

Mie îmi pasă de ce se întâmplă în țară, în județul Dolj, în orașul Craiova, iar motivele deciziei de a candida sunt următoarele:

Județul Dolj se află în fața unei situații de stagnare, iar candidatura mea este un răspuns la această situație. Nu putem lăsa acest județ puternic și cu potențial în incertitudine, acesta este motivul pentru care doresc să ofer o alternativă. Doljul are nevoie de experiența mea și de viziunea lui Eduard Ciceu pentru Municipiul Craiova. În parte, decizia mea atrage atenția asupra faptului că acest județ are nevoie de un conducător activ, în permanentă legătură cu oamenii, un conducător al cărui partid susține puternic apartenența la Uniunea Europeană. Județul nostru trebuie scos din era trecutului, al nesiguranței, șovăielii și stagnării. Un rol important în luarea deciziei a avut-o și faptul că sunt susținut de o echipă cu oameni experimentați, cu profesii și cariere deosebite, care nu au făcut politică până acum și vor să schimbe în bine fața județului nostru.

Mă număr printre cei mai activi deputați din Dolj (cu o activitate intensă în Parlament și cu cele mai multe vizite în județ) și pot să afirm că a meritat efortul, deoarece în decurs de 4 ani am putut să aflu care sunt problemele cu care doljenii se confruntă și ce așteptări au de la noi.

În continuare, voi spune câteva lucruri despre mine:

ORIGINILE MELE
M-am născut în Craiova și am 52 de ani. Am studiat, am locuit și locuiesc până în prezent în acest oraș minunat cu soția mea Irina și cu fiica Ștefania, în apropiere de părinți, unde am crescut. Am ales să rămân aici chiar și atunci când viața mi-a scos în cale oportunități mai interesante. Am rădăcini puternice și adânci: ele mă țin cu picioarele pe acest pământ și îmi reamintesc în fiecare zi cine sunt și de unde vin, pentru a nu înceta niciodată să iubesc oamenii locului.

RĂDĂCINILE MELE
Cariera mea a fost construită pe foarte multă muncă și optimism. Nu am primit nimic de-a gata de la nimeni. În Craiova, prima mea experiență de muncă am avut-o în calitate de inginer la Electroputere. Am continuat în domeniul vânzărilor, unde am fost administrator timp de 6 ani, iar în politică activez din 2010. Am fost ales consilier județean, am deținut funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj timp de 4 ani, am fost membru în două partide, am deținut funcția de vicepreședinte la Partidul Social Democrat – Dolj, iar din 2016 sunt deputat.

ANGAJAMENTUL MEU
Timpul meu este absorbit aproape în totalitate de muncă: foarte puțină „în birou” și aproape întotdeauna în județ, printre oameni, pentru a mă întâlni și discuta cu ei, cu primarii, cu asociațiile și administratorii lor, cu antreprenorii și lucrătorii care susțin județul și țara prin activitatea lor. Am vizitat practic toate cele 111 localități din județul Dolj. Cunosc numele tuturor primarilor și pentru fiecare aș putea indica cele mai importante realizări sau probleme, punctele forte și punctele slabe. Consider că atragerea fondurilor europene a rămas în continuare o mare problemă a județului nostru. La acest capitol avem cel mai mult de lucrat. Dar, ca să îmbunătățim rata de absorbție, trebuie să conștientizăm că ideile despre guvernarea județului și a comunității în Uniunea Europeană s-au schimbat. Rolul președintelui Consiliului Județean este de a fi lider de echipă, manager, nu gospodar cramponat în Palatul Administrativ.

CANDIDATURA LA PREȘEDINȚIA JUDEȚULUI
Timp de patru ani m-am confruntat cu indiferența unor foști colegi de-ai mei și cu cenzura din partea unora care trăiesc în altă lume. Cu toate acestea, nu am ezitat să vorbesc despre problemele județului nostru la tribuna Camerei Deputaților. Am fost coinițiator la 110 proiecte legislative, din care 30 promulgate legi. Am întrebat și interpelat miniștrii cu privire la problemele cetățenilor de 40 de ori și am luat cuvântul de nenumărate ori. În acest rol, am colaborat pozitiv cu toate guvernele care s-au succedat, deși de culori și idei politice diferite, deoarece pentru mine problemele vin înaintea intereselor partizane. Când deții o funcție publică trebuie să-ți amintești întotdeauna că o faci temporar și, de asemenea, în numele celor care nu te-au votat și nu te vor vota niciodată, pentru că instituțiile sunt casa tuturor.

VIITORUL JUDEȚULUI ÎL CONSTRUIM ÎMPREUNĂ
Rolul de președinte al Consiliului Județean Dolj îmi va permite, de asemenea, să dezvolt proiectele despre care am vorbit în timpul mandatului de deputat și la care lucrez împreună cu mulți dintre dumneavoastră și consilierii mei, cu echipa PRO România, întărind proiecția județului Dolj în țară și în Europa. Sunt convins că putem redeveni un județ campion la multe capitole, un model în regiune, pe primele locuri la producție și exporturi, dar și județul care atrage câteva milioane de turiști străini în fiecare an.

PASIUNILE MELE
Sunt pasionat de muzică, plimbări și sport și, dacă pot, nu ratez niciun meci al echipelor de fotbal din Craiova.

Împreună construim viitorul județului Dolj!”, scrie, pe pagina sa de socializare, deputatul Florinel Stancu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ