Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea, repartizată în urna valorică 1 înaintea tragerii la sorţi

0

SCM Rm. Vâlcea, echipă care va reprezenta România în sezonul următor al Ligii Campionilor la handbal feminin, a fost anunţată luni în urna valorică unu înaintea tragerii la sorţi care va avea loc pe 1 iulie, la Viena. SCM Bucureşti, cealaltă echipă românească ce va evolua în Liga Campionilor, a fost repartizată în grupa valorică 3. Tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor va avea loc în data de 01.07.2020, la ora 19:00. Transmisiunea va putea fi urmărită LIVE pe pagina www.ehfTV.com

Potrivit deciziei Federaţiei Europene de Handbal, cele 16 echipe participante au fost împărţite în patru urne valorice, astfel:

-Urna 1: Gyori Audi ETO KC, Rostov-Don, Metz Handbal, SCM Râmnicu Vâlcea

-Urna 2: WHC Buducnost, Team Esbjerg, Vipers Kristiansand, BV Borussia 09 Dortmund

-Urna 3: CSKA Moscova, FTC-Rail Cargo Hungaria, Brest Bretagne Handball, CSM Bucureşti

-Urna 4: RK Krim Mercator, HC Podravka Vegeta, Odense Handbold, SG BBM Bietigheim.

Sezonul viitor se va disputa cu două grupe a câte opt echipe. Federaţia Europeană de Handbal a anunţat că din fiecare urnă vor fi extrase câte două formaţii pentru Grupa A şi alte două pentru Grupa B. Acest lucru înseamnă că Vâlcea va avea, spre exemplu, o şansă din trei pentru a fi în aceeaşi grupă cu Gyor, cvintupla câştigătoare a Ligii Campionilor, iar CSM Bucureşti, două din trei.

Protecţia de ţară va fi aplicată la tragerea la sorţi, astfel că reprezentantele din Franţa, Ungaria, Germania, Danemarca, România şi Rusia nu se pot întâlni între ele în prima fază a competiţiei.
Primele două clasate din grupă se vor califica direct în sferturile de finală, în timp ce locurile 3-6 vor merge la un play-off, ce se va disputa în sistem eliminatoriu în dublă manşă (3A – 6 B, 4A – 5B, 5A – 4B, 6A – 3B). Astfel, o echipă participantă în Liga Campionilor poate ajunge până la 20 de jocuri în acelaşi sezon în Europa.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ