Deputatul Neaţă: „PSD propune o lege care să ajute operatorii din industria HORECA”

Deputatul PSD de Vâlcea Eugen Neaţă a declarat că social-democraţii au finalizat recent o lege care acordă facilităţi, în anumite condiţii, operatorilor din industria HORECA. Neaţă consideră că există riscul ca multe dintre unităţile turistice să nu se mai deschidă niciodată şi alte sute de mii de şomeri să se adauge la milioanele care s-au adunat până acum.

0

„Există riscul ca unele companii să nu mai poată reveni în activitate. Noi privim doar la terase, aglomerate cândva, destul de goale acum, şi ne îngrijorăm de ceea ce vedem. O bună parte dintre ele nu s-au mai deschis deloc după seria de stări de urgenţă prin care am trecut.
Nu este timp pentru analizarea motivelor care au condus aici. Scoaterea din funcţiune pe o perioadă prea lungă de timp a unor afaceri poate fi mortală pentru ele. Afacerile nu răspund la comenzile liberalilor şi nu supravieţuiesc tărăgănelilor de la guvernare, nesiguranţei şi neputinţei de a lua decizii. Privesc îngrozit la proprietarii de malluri şi la magazinele care operează în aceste mari unităţi comerciale. Nimeni nu mai înţelege nimic. Se deschid sau nu se deschid? Dacă se deschid, care sunt normele ce se impun? Dacă nu se deschid, care mai sunt speranţele de supravieţuire? Guvernanţii înşişi se întreabă unii pe alţii ce este cu atâtea amânări, ca şi cum comanda ar fi la cu totul altcineva decât la Guvernul României.”, opinează parlamentarul PSD.

Scutire de TVA până la finalul anului şi susţinerea de către stat a contravalorii tichetelor de vacanţă

„Noi, la Partidul Social Democrat, tocmai am finalizat o lege care să ajute operatorii din industria HORECA. Este vorba despre acordarea unei serii de facilităţi care sunt condiţionate de păstrarea locurilor de muncă şi de stabilitatea tarifelor practicate la serviciile oferite. O scutire de TVA până la sfârşitul anului, la cazare, la masă şi la transport în scopuri turistice, nu va face decât să atragă mai mulţi clienţi şi să repună în funcţiune motoarele turismului românesc, de exemplu. Statul poate susţine contravaloarea tichetelor de vacanţă acordate de angajator, în cuantum de 1.450 de lei, de asemenea, pentru anul curent şi pentru anul următor. Este posibil ca, dacă se mai prelungeşte perioada de suspendare a activităţii în HORECA, multe dintre unităţile turistice să nu se mai deschidă niciodată şi alte sute de mii de şomeri să se adauge la milioanele care s-au adunat până acum. Trebuie înţeles că, cu fiecare firmă închisă, scad încasările la buget şi, cu fiecare nou şomer, cresc cheltuielile din bugetul naţional.
Cei care întârzie să ia decizii curajoase acum nu par să privească adevărul social şi economic direct în ochi şi să se îngrozească de criza economică pe care o alimentează prin amânări şi prin prelungirile nejustificate ale perioadei de inactivitate în industria HORECA din România.”, a mai spus Eugen Neaţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ