Deputatul Buican: „Guvernul PNL alocă fonduri pentru Vâlcea”

„Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, domnul Ion Ştefan, a semnat, săptămâna trecută, în data de 12 iunie 2020, pentru aprobarea ordinelor indicatorilor tehnico-economici. Printre cele 93 de obiective de investiţii care vor fi realizate prin programele coordonate de Compania Naţională de Investiţii se află şi judeţul Vâlcea, cu două obiective pentru localităţile Costeşti şi Roşiile.”, potrivit unui comunicat al deputatului PNL de Vâlcea Cristian Buican.

0

„Acest minister, din cadrul guvernului PNL, acordă suma de 550 de milioane de lei pentru administraţiile locale cu scopul de a reabilita infrastructura, de a construi sau a dota sălile de educaţie fizică şcolară,  pentru construirea şi dotarea unor sedii de instituţii publice sau  a unor aşezăminte culturale,  restaurarea şi reabilitarea unor monumente istorice sau lăcaşe de cult. Pentru administraţia locală din Costeşti, a fost alocată suma de 697.100 de lei pentru a susţine lucrările de reabilitare a drumului de interes local din punctul Anghel, iar pentru comuna Roşiile valoarea investiţiei este de 4.511.462 de lei pentru obiectivul  reabilitare, modernizare, dotare şi extindere cămin cultural în sat Roşiile, aşa cum este specificat în ordin.
Deputatul Cristian Buican susţine că miniştrii PNL au fost implicaţi zi de zi, în funcţie de portofoliul deţinut, în gestionarea problemelor, în implementarea proiectelor şi în combaterea efectelor crizei sanitare. Şantierele au fost menţinute deschise şi au fost continuate prin PNDL, oferind în acelaşi timp proceduri de avizare mai simplificate. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a continuat să implementeze proiectele şi au fost deblocate programele pentru beneficierii publici, adică UAT-uri şi instituţii publice, dar şi pentru antreprenori.
„Guvernarea liberală a făcut în 7 luni de mandat ceea ce PSD nu a fost în stare în cei trei ani de guvernare. Cei de la PSD în ultima vreme nu au făcut decât o figuraţie politică prin moţiuni simple împotriva miniştrilor PNL. Nişte moţiuni goale de conţinut. Încă de la începutul acestui an, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, a emis ordine de începere pentru 118 obiective, cu o valoare de 1 miliard de lei, plus cele de săptămâna trecută. Liberalii au reuşit să reorganizeze un minister greoi, birocratizat la maximum. Ca să nu uităm de faptul că nu a fost blocat niciun şantier sau nu a fost oprită nicio lucrare demarată prin PNDL 1 şi PNDL 2, ci au fost făcute toate plăţile către acele investiţii”, a declarat deputatul Cristian Buican.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ