Medicul vâlcean răpus de COVID-19 lucra și la Centrul de Permanență Ostroveni Râmnicu Vâlcea

Medicul vâlcean Dumitru Constantin, în vârstă de 52 de ani, care a murit răpus de COVID-19 luni dimineaţă, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, din București, lucra și la Centrul de Permanență Ostroveni Râmnicu Vâlcea, potrivit celor mai recente informații. Primăria Râmnicu Vâlcea, care coordonează acest centru, a făcut precizări în privința riscului de contaminare.

0

Medicul Dumitru Constantin asigura gărzi la Centrul de Permanență Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, era angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, și  avea şi un cabinet de medic de familie în localitatea Şuşani, județul Vâlcea.  El fusese depistat pozitiv în primul val de testare a contacţilor direcţi ai asistentei de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt confirmată cu noul coronavirus, și a ales să fie tratat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

Ulterior, din cauză că starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional „Matei Balş“ din Capitală.  Medicul avea mai multe comorbidităţi, respectiv obezitate, diabet zaharat de tip 2, hipertensiune arterială, afecțiuni care erau ținute sub control.  

Daniel  Ionescu, purtător de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea, a declarat pentru „Indiscret în Oltenia ” că este exclus ca medicul să le fi transmis virusul celor cu care a intrat în contact la Centrul de Permanență Ostroveni: ” Din punctul de vedere al contaminării nu există niciun pericol. Medicul  își programase niște gărzi la sfârșitul lunii mai, or, el a fost depistat pozitiv la jumătatea lunii mai”.

Primarul Muncipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a transmis un mesaj de condoleanțe, exprimându-și regretele pentru trecerea în neființă a medicului:  

”Centrul de Permanenţă din Ostroveni a pierdut un membru important al echipei cu care această instituţie a plecat la drum: decesul cauzat de COVID-19 al doctorului Dumitru Constantin, medic de familie în comuna Şuşani, întristează deopotrivă lumea medicală şi comunitatea vâlceană. În cele opt luni în care a asigurat, alături de colegii săi, permanenţa în cadrul Centrului din Ostroveni, medicul Dumitru Constantin a demonstrat aceleaşi calităţi profesionale şi umane care i-au caracterizat întreaga activitate. Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, în calitate de coordonator al Centrului de Permanenţă din Ostroveni, este alături de familia îndurerată şi transmite pe această cale sincere condoleanţe.”

Pe 11 iunie , tot din cauza COVID-19, încetase din viață și mama medicului. Ea avea 85 de ani și era internată la SJU Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ