Director DSP Vâlcea, precizări importante despre calitatea apei potabile de robinet din Râmnicu Vâlcea

Luminița Apostolescu(foto), director executiv al Direcției de Sănătate Publică(DSP) Vâlcea, a declarat pentru Indiscret în Oltenia că apa potabilă de robinet din Râmnicu Vâlcea se încadrează în parametri normali de calitate, iar rezervoarele de apă nu prezintă pericol de contaminare.

0

” Luăm zilnic  probe de  apă din rețeaua din Râmnicu Vâlcea. Se  iau și probe de apă bacteriologice luni, marți, miercuri, din mai multe puncte, stații și rețele, deci,  implicit se vede și calitatea apei rezervoarelor. Precizez că nu am înregistrat probe neconforme. ”, potrivit  directorului executiv al DSP Vâlcea.

 În ce privește informațiile conform cărora SC Apavil SA a pierdut autorizarea sanitară a sistemului de alimentare cu apă, Luminița Apostolescu a precizat:

” Autorizația sanitară a SC Apavil  a fot amânată, ca verificare, din cauza  stării de urgență,  iar legea ne-a permis această amânare. Astfel,  autorizațiile au fost prelungite cu perioada aferentă. De  când am intrat pe starea de alertă am reluat controalele în vederea emiterii vizelor și autorizațiilor sanitare de funcționare”

Dr Apostolescu a mai declarat că, în această perioadă, se fac mai multe tipuri de controale: ” Azi( 15 iunie n.r.) avem în teren două  echipe care fac verificări  pe apă  potabilă.  O echipă verifică  autorizațiile  de funcționare, iar  celaltă  efecturează controlul  tematic venit de la Ministerul Sănătății, privind calitatea apei. Pe toată  luna iunie avem control  thematic în stațiile de tratare a apei , iar pe data de 5 iulie, când  vom avea terminat raportul acestei acțiuni, putem să transmitem acest raport către public. ”.

În data de 14 iunie, o publicație a semnalat că APAVIL a pierdut autorizarea sanitară a sistemului de alimentare cu apă, iar  cele patru rezervoare din Râmnicu Vâlcea sunt nespălate și neigienizate de doi ani.  Indiscret în Oltenia solicită comunicate oficiale pe această temă de real  interes public tuturor instituțiilor implicate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ