Ionuţ Stroe, ministrul tineretului şi sportului: „Deschideţi sălile şi bazele pentru sport“

Ministrul tineretului şi sportului, Ionuţ Stroe, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema reluării activităţilor sportive şi a competiţiilor, că doreşte redeschiderea sălilor şi a bazelor sportive, însă a pus accentul pe protejarea sănătăţii tuturor participanţilor.

0

„Se pot relua competiţiile sportive în aer liber şi deja sunt nişte solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiţii. Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, şi cei de la ciclism, pe 2 iulie. Începând cu 1 iunie, în România, se poate mai mult sport. Această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Aş vrea să fac un apel: «Deschideţi sălile şi bazele pentru sport! Asiguraţi-vă că îndepliniţi condiţiile stării de alertă şi protejaţi sănătatea tuturor participanţilor». Am creat un cadru legal care acum e pe site-ul MTS şi trebuie să-l respectaţi. Ordinul comun al MTS şi MS stabileşte un cadru foarte bine definit, un volum de informaţii mare, pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament şi competiţii. Mai puţin pentru cele în sală. Tot ce trebuie să faceţi e să puneţi planul în aplicare şi să-l respectaţi. Mingea e la cluburile sportive, organizatorii competiţiilor şi administratorii de baze sportive“, a declarat Stroe.

Ministrul craiovean a enumerat apoi câteva dintre schimbările care apar faţă de perioada în care România se afla în stare de urgenţă. „De acum se pot organiza competiţii sportive în anumite condiţii. Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanţă, adică a celor legitimaţi la un club. Se pot deschide competiţiile sportive în aer liber la sportul individual şi la cele de echipă, în anumite condiţii. De asemenea, sunt permise antrenamentele individuale şi la sporturile de sală. Se pot relua antrenamentele şi competiţiile în bazin, pentru sportivii legitimaţi. Trebuie specificat faptul că regula fără spectatori rămâne valabilă pentru toate competiţiile.
Sportivii de la sporturile în sală se pot antrena în sală, individual, dar respectând distanţarea şi regula celor 7 metri pătraţi. De cum îşi pot relua antrenamentele şi juniorii. Aceştia se pot antrena individual, în sală sau în aer liber, sau în grupuri de trei participanţi. Cluburile şi administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar să respecte condiţiile din ordinul MTS“, a mai spus ministrul tineretului şi sportului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ