Cum se luptă masoneria pentru Primăria Râmnicu Vâlcea sau care pe care se arde-ntre coloane

Cine crede că masoneria a rămas fidelă idealurilor morale, spirituale şi sociale, se înşală. De-a lungul anilor, acest curent religios şi filozofic a devenit o organizaţie paraeconomică şi parapolitică, acţionând cu succes în situaţii în care, în mod normal, nu ar trebui să se implice. Iar alegerile pentru Primăria Râmnicu Vâlcea au deschis un câmp de luptă în care „fraţii” din cele patru loji masonice din oraş vor executa fel de fel de manevre, întru propria bunăstare.

0

Aşadar, candidatul PNL Virgil Pîrvulescu este mason în Marea Lojă Naţională din România (MLNR) şi, de câteva săptămâni, şef al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea.
 Actualul primar, Mircia Gutău, tocmai i-a dat lui Pîrvulescu o replică la indigo, angajându-l city manager al oraşului pe Gheorghe Gogîrnoiu, mason de grad înalt şi, până în urmă cu câteva săptămâni, director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vâlcea.
În cazul domnului Pîrvulescu, „oculta”, grupată în câţiva oameni de afaceri puternici, aproape că îl sprijină pe acesta la vedere, începând cu fratele Liviu Pătru (Loja Cozia), fiul fostei prim-secretare Venerica Pătru. Şi cum Virgil Pîrvulescu a fost „înălţat” de către partid şi nu numai în funcţia de director al Finanţelor Publice Vâlcea, este de aşteptat ca „fraţii” să se înmulţească.
Mult mai abil şi mai experimentat, domnul Gheorghe Gogîrnoiu, cu relaţii excelente la cel mai înalt nivel masonic şi economic, poate fi considerat o mină de aur pentru Mircia Gutău. Iar cine îşi imaginează că s-a pensionat de la Finanţe (unde a lucrat cu Pîrvulescu) fără un portofoliu uriaş de informaţii, şi neconservându-şi legăturile, sigur se înşală.
Aşadar, în premieră, în anul 2020, lupta pentru Primăria Râmnicu Vâlcea va fi şi o luptă între „fraţi”. Rămâne de văzut care pe care „se va arde între coloane” (ritual echivalent cu excluderea).

Opus One, vinul masonilor, se bea în armonie numai atunci când e vorba de interese comune.
În rest, devine acru.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ