Comunicat de presă
Iresponsabilitatea guvernării PNL. Cresc prețurile, creşte şomajul, scade puterea de cumpărare, scad investiţiile

0

Veniturile populaţiei și puterea de cumpărare sunt din ce în ce mai grav erodate. Consumul se reduce, investiţiile scad, iar economia intră în spirala vicioasă a subdezvoltării. Acesta este tabloul sumbru al viitorului imediat pe care-l văd managerii români, efect al proastei guvernări liberale.
„În următoarele luni se prefigurează un tablou sumbru al prăbușirii economice, rezultat al proastei guvernări liberale și lipsei programelor eficiente de susținere și repornire a economiei. Sunt deja un milion de șomeri, fiind  salariile în mediul privat se reduc, în timp ce firmele se închid ori își reduc activitatea. Din păcate, veştile proaste nu se opresc aici pentru că urmează noi scumpiri deoarece, de la 1 iulie, se liberalizează utilitățile“, a declarat Alina Tănăseascu, deputat PSD de Dolj. Aceasta mai spune că o soluţie la îndemână pentru redresarea situaţiei este aplicarea legilor votate de social-democraţi. „Implementarea măsurilor promovate şi votate de PSD privind susţinerea firmelor private pentru stimularea investiţiilor ar fi una dintre măsurile pe care guvernul ar trebui să o aplice în următoarea perioadă. De asemenea, creșterea punctul de pensie cu 40% și dublarea alocațiilor sunt nu doar măsuri sociale necesare, ci și măsuri care pot reporni economia prin stimularea consumului“, a precizat Alina Tănăsescu.

Liberalii – experţi doar în împrumuturi

Deputatul social-democrat atrage atenţia că, în vreme ce economia ţării se scufundă vertiginos, Guvernul PNL bate record după record când vine vorba despre îngroparea României în împrumuturi. Astfel, de la preluarea guvernării, liberalii s-au împrumutat 74,4 miliarde de lei. Asta înseamnă 383 de milioane de lei pe zi, timp de peste şase luni! „Din păcate, ştirile despre împrumuturile Guvernului PNL au deveni o chestiune banală. Şi astfel am ajuns în situaţia în care datoria publică a crescut, doar în primul trimestru al acestui an, cu 28 de miliarde de lei faţă de ultimul trimestru al anului trecut.
Dar şi mai grav este faptul că aceste împrumuturi nu se văd în economie. Cum spuneam, firmele trec prin momente extrem de grele, şomajul continuă să crească, iar programele mult-trâmbiţate de către premierul Orban şi miniştrii săi rămân doar pe hârtie. Să ne amintim doar despre IMM Invest, unde nici 1% din firmele care depus pentru ajutorul de stat au primit bani din partea băncilor.
O mare problemă legată de aceste împrumuturi este dobânda la care am ajuns să luăm bani. Conform unor site-uri de specialitate din UE, România se împrumută pe 10 ani de trei ori mai scump decât Polonia și dublu față de Ungaria. Spre exemplu, ultimul împrumut contractat de Ministerul Finanţelor, care este scadent în 2026, are o dobândă de 3%, iar cel scadent în 2030 are o dobândă de 3,6%! Este absolut ridicol la ce nivel al dobânzilor am ajuns. Bani pe care generaţiile următoare vor trebui să-i plătească în vreme ce, în prezent, Orban şi miniştrii săi sunt preocupaţi cu chefurile la Guvern “, a mai spus Alina Tănăsescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ