Indiscreţii de Vâlcea

0

Prima conferinţă a PNL Vâlcea de după ieşirea din starea de urgenţă a avut loc pe un câmp bolovănos şi umed, cu un obiectiv industrial defunct pe fundal, pentru care, evident, toată lumea e de vină, numai liberalii nu. O parte dintre participanţi au fost transportaţi la terenul cu pricina de nişte microbuze despre care s-a auzit că ar fi ale privatului Liviu Pătru, prieten şi susţinător al candidatului la Primăria Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu (foto centru), mai nou, şi şef al Finanţelor Publice. Răutăcioşii ar putea spune că noul grup de interese îşi turează deja motoarele, dar să nu anticipăm!

În acest context, se poate întrezări perspectiva ca pavelele Wise ale domnului Liviu Pătru să fie la mare căutare şi să înnobileze oraşul şi în eventuala administraţie Pîrvulescu. Un pavaj mereu adecvat, nu? Să ne păstrăm totuşi optimismul!

Conferinţa de presă s-a desfăşurat pe un teren de lângă defuncta Fabrică de Seringi a fostului Oltchim, fabrică pentru care domnul Pîrvulescu are deja un plan: să fie cumpărată de municipalitate, apoi, când va veni domnia-sa la primărie, să o încredinţeze „cu facilităţi” unui investitor privat care să facă, în principiu, seringi. Să sperăm că de la înţepături nu se va ajunge la „ţepe”.

Când a fost întrebat dacă are un proiect cultural pentru oraş, Virgil Pîrvulescu a bătut nişte câmpi adecvaţi locului în care se afla, apoi, i-a trimis pe jurnalişti să vadă strada Buridava unde se află un sit „năpădit de buruieni, de mărăcini, de şerpi”. Dacă situl ar fi fost al Primăriei Râmnicu Vâlcea, şi nu al C.J. Vâlcea, mai că suna a ceva concret.

În contextul în care liberalii celebrau 145 de ani la crearea partidului, era de aşteptat ca şi domnul Pîrvulescu să spună ceva solemn. La un moment dat, a respirat adânc, a afişat o privire gravă şi a anunţat că va da un citat. Nu, nu era din Ion C. Brătianu! Era un citat cu „fufe” din „Nea Lie”.

(Cum nu ne-am propus să descurajăm nicio candidatură, în curând vom prezenta şi aspectele pozitive ale participării lui Virgil Pîrvulescu la această competiţie politico-administrativă).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ