Arhiepiscopia Râmnicului şi World Vision au premiat 377 de copii care au ales şcoala

„377 de copii din comuna Bujoreni, care au fost cooptaţi pentru derularea activităţilor educaţionale în cadrul proiectului «Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!», au primit daruri miercuri, 20 mai”, potrivit unui anunţ al Arhiepiscopiei Râmnicului.

0

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, şi sub coordonarea părintelui Cristian Bănuţă, consilier eparhial al Sectorului învăţământ şi activităţi cu tineretul, 377 de copii din comuna Bujoreni au fost premiaţi pentru participarea la activităţile educaţionale derulate în cadrul proiectului «Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!». La manifestarea festivă, alături de copii au fost cadrele didactice de la unităţile de învăţământ din comuna Bujoreni şi formatori din cadrul Patriarhiei Române. Premiile au constat în articole vestimentare sportive, pantofi sport şi dulciuri”, se mai arată în anunţul citat.

„Întâlnirea cu copiii a fost un moment extrem de emoţionant, pentru că nimic nu poate fi mai frumos şi mai de preţuit decât bucuria pe care o răspândeşte un copil fericit, o bucurie care vine din lucruri mărunte. Aceşti copii ne încântă nu numai cu zâmbetul lor sincer şi modul în care se bucură de lucruri mărunte, ci şi cu dorinţa lor de a se implica în activităţile derulate în cadrul proiectului «Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!». De aceea, pentru continuarea firească a procesului de învăţare, copiii realizează activităţi online în această perioadă prin intermediul grupurilor de WhatsApp. Toate aceste activităţi din cadrul proiectului au rolul de a dezvolta abilităţile, de a preveni abandonul şcolar şi de a învăţa cât de important este să dăruieşti, să ajuţi şi să faci fapte bune”, a precizat diaconul Cristian Balaci, coordonatorul activităţilor educaţionale ale proiectului „Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!” în comuna Bujoreni.

Arhiepiscopia Râmnicului a precizat că manifestări festive vor mai avea loc în alte comune vâlcene în care este implementat proiectul „Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!”, şi anume comunele Mihăeşti (226 copii), Drăgoeşti (102 copii) şi Dănicei (69 copii).

Proiectul „Alege Şcoala – o şansă pentru viitor!” este derulat de Arhiepiscopia Râmnicului ca urmare a parteneriatului încheiat între Patriarhia Română şi World Vision România.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ