(VIDEO) Veşti proaste pentru şoferi – lucrările la segmentul Craiova – Slatina, parte a drumului expres, sunt deja în întârziere

Deşi termenul de finalizare este sfârşitul anului 2021, stadiul actual al lucrărilor la primele două loturi ale drumului expres Craiova - Piteşti face imposibilă respectarea acestuia. Conform reprezentanţilor Asociaţiei „Pro Infrastructura“, care au filmat, în urmă cu o săptămână, pe traseul celor două loturi spun că nu există ţanse reale pentru ca lucrările să fie finalizate în următoarele 18 luni.

0

Problemele cele mai mari apar chiar pe primul lot, cel cuprins între Craiova şi Balş, acolo unde stadiul lucrărilor este abia la 7%. „Lotul Craiova-Balș (17,7 km) este executat de italienii de la Tirrena Scavi pentru 358 milioane de lei, termenul contractual de finalizare fiind sfârșitul lui 2021, fără șanse reale de a fi respectat. Lucrările au început târziu în 2019 și au ajuns la aproximativ 7% stadiu fizic. Sunt atacați doar 7 km, restul fiind blocați de sondele Transgaz neidentificate la studiul de fezabilitate din 2008, impunându-se o modificare a traseului. Deși antreprenorul italian a avut probleme financiare, se pare că situația s-a îmbunătățit semnificativ, crescând și mobilizarea în ultimele săptămâni“, susţin cei de la „Pro Infrastructura“.

Lucrurile stau ceva mai bine pe lotul doi, cuprins între Balș şi Slatina, însă chiar şi aşa şansele de finalizare a lucrărilor în termenul din contract sunt pur teoretice. „Segmentul Balș-Slatina (39,85 km) este construit de UMB cu 1,45 miliarde de lei, fiind împărțit în două loturi (Balș-Piatra Olt de 18,5 km și Piatra Olt-Slatina de 21,35 km). Lucrările au debutat în ianuarie 2020 și au ajuns la peste 20% progres fizic pe primul sector și 15% pe cel de-al doilea.
Și aici avem un termen contractual de finalizare la sfârșit de 2021, având doar șanse teoretice de a fi respectat, chiar dacă blocajele birocratice sunt mai puține și ritmul de execuție este foarte bun.

UMB a mobilizat în total mai bine de 700 de muncitori. Se muncește intens la coloanele forate ale viitorului pod peste Olt de la Slatina (1,7 km lungime), la elevațiile numeroaselor structuri, la nodurile rutiere, săpături și umpluturi. Probabil că în această vară vom vedea asfalt pe suprafețe întinse.
Există o serie de utilități de relocat și imobile neeliberate de către proprietarii care nu și-au primit banii cuveniți. O problemă majoră este la Slatina Nord-Est unde conexiunea cu DN65 se află pe tronsonul 3 aflat încă în licitație“, mai spun reprezentanţii „Pro Infrastructura“, care solicită CNAIR să se implice intens în rezolvarea ultimelor exproprieri și a relocărilor de utilități, dar și să încheie licitațiile pentru tronsoanele 3 și 4 de la Slatina până la Pitești.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ