Pacienții care se internează la SJU Vâlcea vor fi testați pentru noul coronavirus

Spitalul Județean de Urgență(SJU) Vâlcea a anunțat că începând din 20 aprilie, se face testarea tuturor pacienților care se internează în această unitate sanitară. Medicul Dan Ponoran, directorul SJU Vâlcea, a declarat că aparatul Real Time PCR se instalează în aceste zile, iar de săptămâna viitoare încep probele de etalonare.

0

” Din 20 aprilie 2020 s-a hotărât testarea SARS CoV 2 a tuturor paciențlor care se internează  în Spitalul Județean de Urgență  Vâlcea.  În cursul lunii aprilie au fost testași  445 de pacienti, iar în luna mai, până în prezent, 646 pacienți.  Multumim pe această cale Laboratorului Regina Maria, cu care există o colaborare foarte buna, pentru faptul că  din factura aferentă lunii aprilie au fost scutite de la plata 300 de teste Real Time PCR, acestea fiind prelucrate gratuit de către laborator.”, se arată în comunicatul SJU Vâlcea.

Potrivit lui directorului SJU Vâlcea, Dan Ponoran, aparatul Real Time PCR se instalează în aceste zile și,  de săptămâna viitoare se vor face  probele de etalonare, adică teste pentru pacienții pozitivi.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ