Începând cu luna iulie
Craiova introduce plata cu cardul contactless direct în mijloacele de transport public

Soluția de plată contactless cu orice card bancar va fi instalată, începând din luna iulie, în toate mijloacele de transport ale societății de transport RAT Craiova. Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Craiova, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în autobuzele și tramvaiele RAT Craiova, în mediu deplin securizat. Călătoria plătită direct cu cardul va avea tarif unic, 2 lei, fără perceperea vreunui comision.

0

Soluția de plată contactless a călătoriilor, direct în mijloacele de transport în comun din Craiova, va fi implementată, începând din luna iulie, de Banca Comercială Română, în parteneriat cu RAT Craiova și în colaborare cu Telekom Romania. Astfel, toate mijloacele de transport ale societății RAT Craiova vor dispune de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își va putea achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Sorin Manda

„Suntem mândri că putem oferi craiovenilor un mijloc de plată modern direct în autobuze și tramvaie, la nivelul celor existente în alte orașe dezvoltate. Mai ales într-o astfel de perioadă, marcată de reguli stricte de igienă și distanțare socială, este cu atât mai important ca achiziția biletelor de călătorie să poată fi făcută contactless, cu limitarea contactelor fizice între angajații noștri și călători, spre siguranța tuturor. Vom continua să facem investiții, în ritm accelerat în modernizarea transportului public din Craiova”, a declarat Sorin Manda, administratorul RAT Craiova.

„Suntem bucuroși că reușim să instalăm, anul acesta, soluția de plată contactless pentru transportul public la Craiova, unul dintre orașele de tradiție din România. Este un sistem unic în România, care, în ultimii doi ani, a înregistrat nu mai puțin de 8,5 milioane de tranzacții în mijloacele de transport public din marile orașe. Peste 80% din piața de carduri este contactless și există o cerere din ce în ce mai mare din partea utilizatorilor de carduri pentru plăți contactless. Noi vom investi în continuare în programul integrat BCR Smart City”, a declarat Ciprian Nicolae, şef Departament Acceptare Carduri din cadrul BCR.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ