Ambulanța Vâlcea, nereguli noi în ”lupta” cu virusul

Epopeea indolenței unor salariați ai Serviciului de Ambulanță Județean(SAJ)Vâlcea continuă. După ce, patru dintre aceștia au fost confirmați COVID-19, doi fiind cercetați pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor din cauză că nu au respectat autoizolarea și au mers la serviciu, o asistentă de la Ambulanța Drăgășani le dă emoții colegilor și pacienților cu care a intrat în contact.

0

Miercuri, 7 mai 2020, asistenta Denisa Lupu, împreună cu ambulanțierul Ilie Răduț au transportat de la Mădulari la Spitalul Drăgășani o femeie care tușea, avea probleme respiratorii și care, peste câteva zile, a fost confirmată cu noul coronavirus. Surse din Ambulanța Drăgășani susțin că asistenta nu a purtat echipament adecvat(halat de protecție, ochelari, mănuși, vizetă, etc. ) având numai mască și mănuși. În scurt timp, același echipaj, de data acesata cu echipament adecvat, a transportat pacienta la Spitalul Județean Vâlcea. Deși ar fi trebuit să se autoizoleze și să își anunțe superiorii că a intrat în contact neechipată corespunzător cu un pacient bolnav COVID-19, asistenta a continuat să vină la serviciu, până miercuri, 13 mai. Cât despre testare, nici gând!

Managerul Pădureanu: ”Eu am încredere în toți colegii mei”(!!)

Dan Pădureanu, managerul SAJ Vâlcea, continuă să protejeze astfel de acte iresponsabile ce se țin lanț. ” Nu cunosc situația. Eu am încredere în toți colegii mei(!!). Testarea personalului medical se face după o meteodologie anume”, a spus acesta. Rugat să verifice situația prezentată de ziarul Indiscret, Pădureanu a răspuns, cu capsa pusă: ”Da, voi verifica! Voi verifica așa, pentru mine, nu pentru dumneavoastră(!)”. Peste câteva ore, ne-a anunțat sec: ”Am verificat documentele, s-a decis ca asistenta să rămâna în izolare, este o anchetă la DSP începută de câteva zile”.

Epopeea indolenței de la SAJ Vâlcea a debutat fulminant tot la substația Drăgășani. La finele lunii martie, două angajate, fiica-asistentă și mama-femeie de serviciu, au mers la lucru, deși locuiau în aceeași casă cu o persoană venită dintr-o țară aflată în zonă roșie și au încălcat, astfel, prevederile Ordonanței militare care le obliga și pe ele să se autoizoleze. Surse de la Ambulanța Drăgășani susțin că până acum nu s-a luat nicio măsură disciplinară în cazul celor două. .

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ