Relaxare la Spitalul Drăgășani, unde doi pacienți au fost diagnosticați Covid-19

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vâlcea a comunicat joi, 14 mai, că ”ultimele” cazuri de persoane diagnosticate cu noul coronavirus pe teritoriul județului și internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vâlcea sunt doi pacienți ”dintr-o altă, unitate sanitară din județ”. Conform unor surse, cele două cazuri au fost depistate la secția ”Boli Interne ”a Spitalului Drăgășani. Deși pacienții, aparținătorii și populația aveau dreptul să știe că în spitalul din cel de-al doilea municipiu al județului Vâlcea erau două cazuri COVID-19, cu bună știință, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea, Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vâlcea au ales să ascundă această stare de fapt. Care să fie motivul?

0

Pacienții nu au fost încă testați, nici personalul

Deși existau două cazuri depistate pozitiv încă  de marți, 12 mai,  managerul Alina Tălpălariu a tratat cu relaxare situația, considerând că dacă nu dacă nu există simptome nu e necesată testarea.  Secția funcționează în continuare, iar pacienții și personalul nu fuseseră testați nici  până  joi, 14 mai. Dovadă în acest sens este comunicatul Centrului  Județean de Coordonare și  Conducere a Intervenției Vâlcea din 14 mai :  ” DSP Vâlcea a demarat ancheta epidemiologică în unitatea sanitară în care se aflau internate cele două persoane, fiind realizată deja dezinfecția saloanelor și a spațiilor comune, măsură care va fi continuată și în zilele următoare. Conform anchetei epidemiologice, personalul medical a purtat echipamentul de protecție corespunzător(n.r: surse din spital susțin că personalul nu a purtat echipament specific unei secții unde se tratează COVID-19) urmând să fie testați de către DSP Vâlcea doar contacții de salon ai celor două persoane confirmate. De asemenea, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu cei doi pacienți a fost dispusă măsura izolării la domiciliu pentru 14 zile. (…)”, potrivit acestui comunicat.

 Sursele Indiscret susțin că una dintre persoanele confirmate pozitiv, un bărbat, fusese în prealabil pacient  la Secția Gastroenterologie a Spitalului Județean  de Urgență Vâlcea, apoi, internat la secția Medicină Internă de la Spitalul Drăgășani. Acolo, el a fost  spitalizat  din ziua de  8 mai, în jurul orei 20.00, până pe  12  mai, la miezul nopții, când s-a depistat infecția cu virusul  SARS-CoV-2 și când a luat din nou drumul Spitalului Județean Vâlcea;  de data aceasta, la secția Boli Infecțioase. Celălat caz, o femeie în vârstă de 70 de ani,  a   fost internată tot la Secția Boli Interne a Spitalului Drăgășani  de luni, 11  mai, până marți, 12 mai, când, după rezultatul pozitiv al testului a fost transferată și ea la SJU Vâlcea. Sursele susțin că, la internare în Spitalul Drăgășani, pacienții nu fuseseră duși  la izolator, ci au trecut prin camera de urgențe, luând contact cu personalul de acolo și,  posibil, cu alți pacienți.

Nu cumva???

Într-o tovărășie  demnă de o cauză mai bună, mulți dintre cei implicați în fenomenul COVID-19, atât din zona administrației cât și din cea spitalicească,  par disperați să”dea bine” și să nu își piardă funcțiile.   Se ”omit ” chestiuni și informații esențiale, presa primește date liniștitoare și trunchiate.  Nu cumva ”onorabila” clasare în primele trei județe la nivel național cu cel mai mic număr de cazuri COVID-19 ascunde  un conglomerat de șiretlicuri?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ