Râmnicu Vâlcea: Primarul Gutău a semnat încă două contracte de finanţare europeană– totalul sumelor atrase pentru proiecte cu bani U.E. a ajuns la 56 milioane euro

”Miercuri, 13 mai, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost prezent la Craiova unde, împreună cu Marilena Bogheanu, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a semnat Contractele de finanţare pentru proiectele ”Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile” şi ”Amenajare Parc Zona Nord”, depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.”, a anunțat Primăria Râmnicu Vâlcea, prin intermediul unui comunicat remis mass-media.

0

Încă 28 de autobuze cu combustibil alternativ vor intra în flota ETA SA

”Proiectul  Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile, în valoare totală de 77,726,561.10 lei, din care 69,187,652.97 lei fonduri nerambursabile, urmăreşte reducerea poluării aerului şi a emisiilor fonice, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului energetic prin implementarea următoarelor măsuri: înnoirea parcului de autobuze existent prin achiziţionarea a 28 autobuze moderne cu combustibil alternativ (gaz natural comprimat), dotate cu sisteme de supraveghere video pentru creşterea gradului de siguranţă al pasagerilor şi accesibile şi persoanelor cu mobilitate redusă, precum şi modernizarea autobazei existente, inclusiv dotarea cu o staţie de alimentare cu GNC.

Este cel de-al treilea proiect cu finanţare europeană de care beneficiază transportul local de călători, după ”Construirea unei artere de legătură între bd. Nicolae Bălcescu şi bd. Tineretului spre nord, de la intersecţia acestuia cu strada Gib Mihăescu, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu şi achiziţionarea de autobuze cu combustibili alternativi”, în cadrul căruia parcul auto al ETA SA va fi suplimentat cu 7 autobuze Mercedes alimentate cu GNC, şi ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”, aprobat spre finanţare în luna decembrie a anului trecut.”, precizează municipalitatea.

Râmnicu Vâlcea va avea două parcuri realizate cu fonduri europene

”Valoarea totală a proiectului ”Amenajare Parc Zona Nord” este de 7,603,511.88 lei, din care finanţarea nerambursabilă – 6,982,696.20 lei. Obiectivele urmărite prin realizarea acestui parc în zona lacurilor din nordul municipiului sunt refuncţionalizarea suprafeţei de teren degradat şi transformarea acesteia în spaţiu verde urban, creşterea suprafeţei de spaţiu verde pe locuitor; utilizarea în scop recreativ a terenului; îmbunătăţirea calitaţii mediului; îmbunătăţirea aspectului peisagistic; creşterea atractivităţii oraşului şi diminuarea migrării demografice.

Lucrările vor consta în curăţirea zonei amenajate şi decolmatarea luciului de apă, amenajarea de alei pavate, de piste de biciclete, amplasarea unor foişoare dotate cu mese şi bănci din metal şi lemn, a unor pergole cu bănci, de coşuri de gunoi, de suporţi de biciclete, realizarea de vetre pentru foc, ridicarea unei construcţii pentru serviciile de întreţinere, crearea unor spaţii de joacă pentru copii, de fitness pentru seniori şi a unor terenuri de volei/badminton, implementarea unui sistem de iluminat fiabil şi eficient, amplasarea de cişmele cu apă potabilă accesibile pentru oamenii cu dizabilităţi şi cu dotări pentru animalele de companie, montarea de gazon şi plantarea de copaci etc.

Este cel de-al doilea parc ce urmează a fi realizat în municipiul Râmnicu Vâlcea cu fonduri europene, alături de Parcul ”Ştirbei Vodă”, a cărui finanţare a fost aprobată la 1 august 2019.”, conform comuniatului citat.

Râmnicu Vâlcea se află în topul municipiilor din România cu cele mai multe fonduri europene accesate

”Cu aceste ultime contracte semnate, numărul proiectelor aprobate pentru finanţare europeană în cadrul Programului Operaţional Regional curent a ajuns la 21. Conform datelor centralizate de platforma UrbanizeHub (pe baza informaţiilor furnizate de Ministerul Fondurilor Europene) în cadrul analizei ”Ce oraşe din România vor fi cel mai puţin afectate de criza post COVID-19”, municipiul Râmnicu Vâlcea figura, la nivelul lunii trecute, în rândul primelor 24 de municipii din ţară (cu excepţia Capitalei) cu cele mai mari sume contractate din fonduri europene nerambursabile. ”Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile” şi ”Amenajarea Parcului din Zona Nord” ridică valoarea proiectelor aprobate spre finanţare în exerciţiul financiar 2014 – 2020 la 356.871.220,3 lei, pentru care, conform evidenţelor ADR Sud-Vest Oltenia, au fost atrase fonduri nerambursabile de 56 milioane de Euro.”, se mai arată în același document.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ