Clariant se implică și sprijină comunitatea locală din Podari

Compania Clariant, care investeşte peste 100 de milioane de euro într-o fabrică de producere a bioetanolului lângă Craiova, a lansat recent două inițiative în sprijinul comunității locale din Podari. Compania a renovat dispensarul din comună, acțiune încheiată în timp record, în mai puțin de o lună, și a donat pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare familiilor aflate în nevoie.

0

Acțiunea de renovare a dispensarului din Podari a fost demarată la începutul lunii martie și s-a finalizat în prima parte a lunii aprilie. Proiectul a inclus înlocuirea completă a acoperișului, anveloparea pereților exteriori și refacerea completă a interiorului, pornind de la tencuirea și vopsirea pereților, placarea tavanelor cu rigips, până la refacerea pardoselilor și placarea acestora cu linoleum sau PVC. Valoarea totală a proiectului a fost de 55.000 de lei.

Cea de-a doua inițiativă s-a axat pe susținerea membrilor mai vulnerabili ai comunității locale. Astfel, fiecare dintre angajații Clariant din România a contribuit financiar pentru achiziționarea unor produse indispensabile în această perioadă. Donațiile individuale ale echipei au fost dublate de către companie, ceea a permis ca familiile din Podari, aflate în nevoie, să primească un pachet cu alimente de bază și produse igienico-sanitare, suficiente pentru o lună de zile.

„Solidaritatea este o valoare umană care devine esentială  în momentele dificile. Compania Clariant este alături de comunitatea locală din Podari și se implică activ în proiecte de susținere a acesteia, si în această perioadă dificilă. Sănătatea și accesul la serviciile medicale sunt foarte importante pentru fiecare dintre noi, de aceea am considerat că este esențială renovarea Dispensarului din Podari. Deși în această perioadă nu am putut fi mereu prezenți fizic, am rămas mereu aproape de Podari, un loc pe care îl considerăm acasă”, a declarat Dragoş Gavriluţă, directorul de proiect pentru fabrica din România a Clariant.  

Clariant investește la Podari peste 100 de milioane de euro în prima sa fabrică comercială sunliquid®, în cadrul proiectului SUNLIQUID și LIGNOFLAG co-finanțat de Uniunea Europeană și de Bio-Based Industries Joint Undertaking. Prin tehnologia inovativă sunliquid, recunoscută și premiată la nivel internațional, unitatea va procesa anual, la capacitate maximă, aproximativ 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic.

Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, cu adevărat sustenabil și aproape neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care este produs din reziduuri agricole precum paie de grâu, prin utilizarea tehnologiei sunliquid®, dezvoltată de compania Clariant. Etanolul celulozic produs în Podari va genera un impact economic semnificativ la nivel regional iar importanța acestui biocombustibil avansat crește semnificativ, în contextul normativelor dedicate sustenabilității, adoptate de Uniunea Europeană, care vizează sprijinirea utilizării energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ