PMP Dolj: Solicităm creșterea alocației de hrană pentru pacienții din spitale

Deputat Ion Cupă, presedinte PMP Dolj: "Alocația pentru hrana pacienților din spitale trebuie reactualizată de urgență.Nu este normal ca nivelul acestei alocații să fie sub cel al unui tichet de masă”.

0

Una din măsurile urgente pe care le considerăm necesare, cu atât mai necesare, în actualul context pandemic, este creșterea alocației de hrană pentru pacienții din spitale.

Conform ultimei actualizări, care a avut loc în 2018, nivelul acestei alocații variază între 7 și 17 lei/zi/pacient, sumă insuficientă pentru alcătuirea unui regim alimentar adecvat,  format din 3 mese zilnic.

Există nenumărate apeluri ale managerilor de spitale, ale Asociației naționale pentru protecția pacienților prin care se arată cu argumente că aceste cuantumuri alocate pentru hrană nu pot asigura nevoile pacientului, spitalele fiind nevoite, de multe ori, să utilizeze alimente de calitate inferioară, conserve şi alte produse sau ingrediente  foarte ieftine pentru a se încadra in norma fixată.

Credem că actualul guvern, care și-a facut un obiectiv principal din modernizarea sistemului de sănătate, ar trebui să acționeze cu celeritate pentru actualizarea normei de hrană pentru pacienții din spitale.

Dacă mai adăugăm și faptul că alocația de hrană zilnică pentru un deținut este de 2-3 mai mare față de cea a unui pacient din spitale  și de 5-7 ori mai mare(!) pentru persoanele carantinate din cauza epidemiei de coronavirus, avem o imagine cât se poate de clară a imperativului măsurii pe care noi o propunem.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ