Vâlcea: 3914 elevi nu pot participa la lecțiile online

În județul Vâlcea, 3914 elevi nu pot accesa lecțiile în sitem online din cauză că nu dispun nici de dispozitive specifice (laptop, computer telefon), dar nici de internet, potrivit inspectorului școlar general al ISJ Vâlcea, Mihaela Andreianu.

0

Inspectorul școlar general  a precizat că 7,8% dintre elevi se află în această situație: ” Din  totalul de 49.649 de elevi(1285 in sistemul privat), 3914 nu au acces la internet sau nu au calculatoare, tablete, telefoane, pentru a accesa  lecțiile online. Este vorba despre elevi din sistemul public de invățământ. Așadar, 7,8%. Avem un procent mare după părerea mea, dar ne incadrăm în media pe țară”, conform Mihaelei Andreianu.

Ea  a mai declarat că  problema cea mai mare este, la ora actuală, aria de acoperire a serviciilor internet: ” Există comune  în nordul județului unde internetul funcționează  numai  în centru, iar  în alte zone din Vâlcea sunt sătucuri sub munte care nu au deloc internet”.

 Mihaela Andreianu a  anunțat că  pentru rezolvarea acestor dificultăți   urmează să se adreseze Consiliului Județean Vâlcea, Prefecturii Vâlcea  și  primăriilor.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ