Școala Româno-Britanică sprijină școlile publice, în contextul COVID19, punând la dispoziție, gratuit, platforma sa de online learning

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI), prin proiectul Școala Româno-Britanică, dezvoltat în cadrul programului REPER, continuă să susțină accesul la educație al elevilor din mediul rural în vremea pandemiei.

0

În contextul pandemiei COVID19, elevii Școlii Româno-Britanice urmează cursurile online utilizând platforma proprie https://online.scoalabritanica.ro/ încă din 23 martie, având în prezent experiența necesară pentru a duce acest tip de învățare la un alt nivel.

La un an de la înființarea primei Școlii Româno –Britanice în Craiova, ARTI a demarat, în anul 2017, proiectul Școli Asociate SRB în cadrul programului Stop Analfabetism Drept Moștenire (SAD), pentru a asigura transferul de know-how și a oferi suport constant copiilor și învățătorilor din mediul rural. Proiectul ʺȘcoli asociate SRBʺ a pornit cu 15 elevi din clasa pregătitoare ai Școlii Drăgotești, azi beneficiari fiind peste 250 de elevi din clasa pregătitoare, clasa I, și a II-a  din 6 comunități rurale din județul Dolj (Drăgotești, Valea Stanciului, Gighera, Amarăștii de Jos, Băilești și Afumați).

Astfel, începând cu 1 mai 2020, cei peste 250 de copii din programul de Școli Asociate SRB au posibilitatea să înceapă școala online, utilizând gratuit platforma proprie a Școlii Româno-Britanice, având un profesor suport din cadrul SRB alocat învățătorilor din mediul rural, părinților și copiilor care întâmpină dificultăți.

Totodată, învățătorii interesați, din școlile publice din România, vor putea obtine acces gratuit la întregul conținut educational al platformei, până la sfârșitul lunii iunie 2020, pentru ei si copiii din clasele lor, prin transmiterea unui e-mail la adresa contact@scoalabritanica.ro.

Școala Româno-Britanică va pune un call-center la dispoziția tuturor cadrelor didactice din învățământul primar, pentru a-i susține în orice incursiune de e-learning, în fiecare regiune de dezvoltare a țării, numărul 07EDUCAȚIE fiind centrala care va distribui învățătorul persoanei suport.

ARTI și-a propus să CONSTRUIASCĂ ȘCOLI drept modele educaționale, să EDUCE COPII pentru viitor, să ANTRENEZE RESURSELE comunității pentru a produce schimbări pozitive!

„România este în TERAPIE INTENSIVĂ pe educație și sănătate de ani de zile. Înteleg argumentul anti-online că nu au toți gadget -uri, deși nu l-am văzut în campania noastră de stopare a analfabetismului când spuneam ca e nevoie să ducem KITURI educaționale în rural pentru că unii vin la școală fără nimic, iar învățătorii luptă singuri cu sărăcia, abandonul, violența domestică și lipsa de resurse. Noi chiar asta încercăm, împreună cu Asociația EDUFOR, să reușim să asigurăm tablete conectate la internet pentru toți copiii din județul Dolj, dar în realitate autoritățile locale pot aloca aceste sume către tablete cu net pentru școli și acestea sa fie oferite in custodie copiilor, urmând să rămână în patrimoniul școlii.

În școala virtuală, chiar dispare bullyingul din pauze legat de cum e îmbrăcat unul sau altul sau cum miroase etc. Aici, este fiecare în ecranul său, la fel, indiferent că unul are tabletă, telefon, laptop sau desktop. Suntem ipocriți sa credem ca digitalizarea se va face pentru toată lumea, deodată. E nevoie de timp, de modele, de exemple de succes, de curaj, implicare, investiții.

Da, realitatea este ca școala online adevărată o vor începe câțiva, dar cu siguranță este o alternativă pe viitor pentru acei copii care nu au acces la școală pentru că iarna e nevoie sa meargă 10 km prin zăpadă, pentru acei învățători care fac naveta prin viscol, este o variantă pentru epidemiile de tot felul, este o variantă pentru a menține o rutină de învățare a copiilor, indiferent de locul fizic în care se află. Pentru cei care nu vor avea acces la educație online, școala este obligată să asigure educația remedială. Merită să accesibilizăm educația online pentru toți copiii!” menționează Cristina Catană Bucă.

ARTI are același motto de 17 ani: FAPTUL CA NU POȚI FACE TOTUL NU ESTE O SCUZĂ PENTRU A NU FACE NIMIC. De aceea implicarea sa în comunitate, pentru diminuarea impactului COVID19, s-a făcut pe toate planurile, prin toate proiectele.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ