PMP Dolj: Tineretul PMP cere aplicarea din luna mai a programului „Euro 200“

Cosmin Bosoancă, liderul organizației de tineret a PMP Dolj: „Este inacceptabil ca 40% dintre elevii din România să nu facă școală online, fie din cauza lipsei terminalelor (tablete, desktop, etc), fie din cauza imposibilității de accesul la interne“.

0

„Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară, prin vocea președintelui național al organizației, Marius Lucian Lupu, cere premierului Ludovic Orban, prim-ministrul României şi ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, decalarea calendarului Programului „Euro 200” pentru sprijinirea accesului egal la educație pe timpul pandemiei.
OT PMP solicită luarea măsurilor necesare pentru ca  eleviidin toate ciclurile de învățământ, indiferent de situația lor socială să aibă acces la educația online(terminale si abonament internet). Astfel, susținem modificarea calendarului programului „Euro 200“ în sensul implementării lui încă din dinaceastă lună“, se arată într-un comunicat al PMP Dolj.

„Suntem de părere că existența programului Euro 200, stabilită prin Legea 269/2004, și a unui calendar pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare începând cu anul 2020 reprezintă un avantaj în gestionarea problemei actuale. Modificarea calendarului, ce prevede în momentul de față eliberarea bonurilor valorice către beneficiari în perioada 27 iulie – 14 august, poate evita absentarea elevilor proveniți din familii cu venituri reduse de la cursurile școlare în sistem online. Cea mai indicată perioadă pentru eliberarea acestor bonuri, în contextul de față, ar fi luna mai a acestui an.”, a precizat drd. ing. Marius Lucian Lupu, președinte OT PMP la nivel national, citat de siteul stiripesurse.ro.

„La nivelul municipiului Craiova considerăm că autoritățile locale ar putea folosi modelul municipiului Cluj Napoca privind dotarea cu tablete a tuturor elevilor care nu dețin astfel de instrumente necesare invățământului digital.Consiliul Local Craiova ar putea aloca bani școlilor pentru a cumpăra aceste tablete care apoi să ajungă la eleviicare au nevoie. Regimul de folosință al acestor tablete ar putea fi similar cu cel al  manualelorșcolare.Se primesc pe semnăturăși se predau la finalul clasei a-12-a.
OT PMP va sprijini si pe viitor orice inițiativă, de oriunde ar veni ea,prin care să fie asigurat accesul egal  la educație al tinerilor din România“, se mai arată în comunicat.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ