Vâlcea: La Păușești-Măglași au demarat lucările de amenajare a Centrului de zi pentru vârstnici

Recent, în comuna Păușești-Măglași din județul Vâlcea au demarat lucările de amenajare a Centrului de zi pentru persoane vârstnice. Valoarea totală a investiției este de 2.639.106,00 lei, iar termenul de execuție este de un an.

0

Proiectul se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 65 ani şi constă în crearea unui Centru de zi  şi a unei unităţi de îngrijire la domiciliu pentru vârstnicii singuri care sunt dependenţi de anumite tratamente. Vor fi amenajate mai multe cabinete medicale, precum şi săli de tratament. ”Proiectul prevede dotări cu aparatură medicală de până la 700.000 de euro, pentru anumite investigaţii, şi include şi o ambulanţă”, a declarat primarul Alexandru Dediu(foto)

 În Păuşeşti-Măglaşi, 60% din totalul de 4.100 de locuitori sunt vârstnici. În cadrul acestui proiect, comuna Păuşeşti- Măglaşi va asigura toate cheltuielile neeligibile (inclusiv costurile conexe) aferente implementării proiectului. Consiliul Local Păuşeşti-Măglaşi a aprobat resursele financiare necesare implementării activităţilor din proiect până la rambursarea şi decontarea ulterioară a acestora din instrumente structurale, toate eventualele depăşiri ale bugetului contractat, precum şi sustenabilitatea proiectului pe o perioadă de minimum 5 ani de la finalizarea acestuia. Primăria Păuşeşti-Măglaşi va menţine proprietatea facilităţilor construite sau reabilitate, a bunurilor achiziţionate şi natura activităţii pentru care s-a acordat finanţare şi nu le va ipoteca, cu excepţia situaţiilor prevăzute în contractul de finanţare, pe o perioadă de cel puţin cinci ani de la efectuarea plăţii finale în cadrul contractului de finanţare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ