Peste 620 de persoane din cadrul DGASPC Dolj vor fi testate pentru SARS-COV2. O angajată a fost deja diagnosticată cu coronavirus

Autorităţile doljene au decis testarea a 623 de persoane din cadrul DGASPC Dolj, unele aflate în izolare la locul de muncă, după ce o angajată a instituţiei a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus.

0

„Ca urmare a anchetei epidemiologice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, s-a stabilit că din cele șapte persoane care lucrează în același birou cu persoana diagnosticată, trei au intrat în contact direct cu aceasta. Prin urmare, cei trei angajați au intrat în izolare la domiciliu, fiind monitorizați zilnic de medicii de familie.
Totodată, conducerea DGASPC Dolj, în colaborare cu reprezentanții DSP Dolj, au stabilit ca 323 persoane care sunt în izolare la locul de muncă, în centrele rezidențiale, să fie testate cu ajutorul medicilor din cadrul unității și care au fost instruiți în acest sens de specialiștii epidemiologi. De asemenea, în data de 9 mai, alte peste 300 de persoane din cadrul DGASPC Dolj, care urmează a intra în izolare la locul de muncă, vor fi testate pentru SARS-COV2“

116 bolnavi în Dolj

În ceea ce priveşte situația epidemiologică a județului Dolj, vineri – 30 aprilie, ora 9:00, 116 persoane sunt confirmate pozitiv, 414 persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, iar alte 464 de persoane se află în carantină.
Dintre persoanele confirmate, 28 lucrează în cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova, o persoană este angajată în cadrul IPJ Dolj, iar alte patru sunt cadre medicale de la unitățile spitalicești din județ.
Autorităţile spun că persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.
Totodată, forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de joi, 29 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare în cazul a peste 970 de persoane, fiind totodată controlate aproximativ 90 de societăţi comerciale.
Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, dar şi pentru alte fapte comise în acest context, forţele de ordine au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 181.000 de lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ