Dolj: Mai mulţi rromi care s-au întors din Franţa s-au ales cu dosar penal după ce au minţit că vin din Elveţia pentru a evita carantina

Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a deschis un dosar penal in rem după ce un grup de persoane din comuna Coţofenii din Faţă, care s-au întors din Franţa, au minţit că au venit din Elveţia pentru a evita carantinarea.

0

Potrivit unui comunicat publicat joi de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, procurorii fac cercetări pentru fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor. „La data de 29.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de fals în declaraţii, faptă prevăzută de art. 326 Cod penal, şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapta prevăzută de art. 352 Cod penal. Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, la data de 27.03.2020, cu ocazia revenirii în ţară prin punctul de trecere a frontierei de stat Nădlac II, un grup de persoane din comuna Coţofenii din Faţă, judeţul Dolj, pentru a evita plasarea în carantină instituţionalizată, au declarat în mod nereal că vin din Elveţia, deşi în realitate acestea s-au întors din Franţa“, precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ