Comunicat de presă
Eliza Peța-Ștefănescu, deputat PSD Dolj: „Guvernul Orban a dat la schimb testarea în masă pe politicianism, riscând sănătatea și veniturile românilor”

Guvernul Orban putea evita o mare parte dintre efectele pandemiei de Coronavirus prin testări în masă la nivelul țării, pornind de la personalul medical, persoanele sosite în țară, personalul MAI și MApN și până la cetățenii care ar fi putut intra în contact cu cei infectați. În schimb, politica de la Palatul Victoria s-a bazat mai mult pe discursuri politicianiste, măsuri negândite și îngrădiri ale libertății oamenilor, care nu au dus decât la frustrare, nemulțumire și la degradarea stării generale a cetățenilor țării, este de părere deputatul PSD Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

0

Pe finalul stării de urgență, a perioadei de autoizolare și a celei în care libertățile cetățenești au fost mai restricționate ca niciodată în ultimii 30 de ani, frustrarea cetățenilor crește la un loc cu nemulțumirile lor. Asta pentru că eforturile celor care au avut responsabilitatea gestionării crizei cauzate de Coronavirus nu s-au îndreptat majoritar către cetățeni, ci către interesele personale, ale propriei imagini politice. „Mă întreb cum ar fi arătat România în momentul de față dacă Guvernul Orban ar fi început testările în masă încă din primele săptămâni ale pandemiei de Coronavirus. Sunt convinsă că am fi reușim să păstrăm sub control numărul de îmbolnăviri dacă știam exact câte și care sunt persoanele infectate și dacă le-am fi izolat și tratat în mod corespunzător. În schimb, în momentul actual, suntem în punctul în care mii de companii și firme, cât și majoritatea cetățenilor țării se află în fața unui viitor incert tocmai din cauză că Guvernul Orban nu a luat măsuri din timp, decizând, în schimb, să închidă afacerile, iar pe români să-i închidă în casă, pe mulți dintre ei fără posibilitatea de a munci sau de a primi un ajutor. Pe scurt, Guvernul Orban a dat la schimb testarea în masă pe politicianism, riscând sănătatea și veniturile românilor. Și continuă să-și hrănească ambițiile politice, având în vedere că există aparate de testare achiziționate de autorități locale din țară, cum este cazul și la Craiova, ale căror avizări sunt tergiversate de către instituțiile responsabile din Guvernul Orban. Aceste lucruri sunt inacceptabile, iar în alte țări probabil ar fi fost taxate mult mai grav”, a explicat deputatul PSD Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

Deputatul a făcut referire și la principalul exemplu de lucru pentru Guvernul Orban, dar și pentru președintele Iohannis, mai exact Germania, care a reușit să lucreze astfel încât să țină aspectele economice, sociale și sanitare sub control. „Să nu uităm că, în plină stare de urgență, cu românii consemnați la domiciliu, alți români aveau liber să plece la activități agricole în Germania. Măcar de ar fi continuat Guvernul Orban și președintele Iohannis să ia exemplu de la statul german, care a apelat la testarea în masă și a ajuns chiar la peste o jumătate de milion de teste pe săptămână. Acum, Germania a început să relaxeze măsurile de izolare, astfel încât oamenii să-și poată relua viețile, ușor-ușor, așa cum le știau. Păcat că guvernanții actuali știu să ia exemple doar pe jumătate și să imite nereușit lideri și doctrine pe care nu le înțeleg pe deplin”, a conchis deputatul PSD Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ